Samsun'da muhtarlara korona mesajı

Samsun'da muhtarlara korona mesajı

Samsun Valisi Zülkif Dağlı, muhtarlara koronavirüs konulu mesajı yayımladı.

Samsun'da artan koronvirüs vakaları nedeniyle Samsun Valisi Zülkif Dağlı, muhtarlara mesaj yayımladı.

Vali Dağlı, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Kıymetli Muhtarlarım;

Yaklaşık bir yıldır süren salgınla mücadelede yaşanan en ufak bir gevşemenin vakaları anında artırdığını hep birlikte teessürle müşahede ediyoruz.

Bu mücadeleden daha az yara, daha az acıyla çıkmak için, son dönemdeki artışların en önemli sebepleri olan kapalı mekan buluşmaları, eş-dost ve akrabalara yapılan ev ziyaretleri, apartman/sitelerde ortak alanlarda buluşulması, sokağa çıkma kısıtlamalarında site ve mahalle aralarında bir araya gelinmesi gibi ihlallerin önüne geçilmesi noktasında bugüne kadar olan gayretlerinizi artırarak sürdürmeniz önem arz etmektedir.

Sizlerin bu mücadelede aktif sorumluluk almanız, tedbirleri ihlal edenleri uyarmanız, uyarıları dikkate almayanları kolluk birimlerine bildirmeniz bizlere güç katacaktır. Özellikle cenazelerde 1. derece yakınlarının dışında katılımın olmamasını temin etmeniz, taziyelerin yasak olduğunu hatırlatmanız, aşılama konusuna hassasiyet göstermeniz ve kendisi randevu alamayan 65 yaş ve üstü vatandaşlarımıza yardımcı olmanız son derece faydalı olacaktır.

Bu konuda hassasiyetle desteğinizi sürdüreceğinize yürekten inanıyor, gayretleriniz için teşekkür ediyorum. "