Samsun'da doğa yok oluyor! Devlet harekete geçsin

Samsun'da doğa yok oluyor! Devlet harekete geçsin

Samsun Çevre Platformu sözcüsü Mehmet Özdağ, Çatalçam ilçesi Güzelyurt mahallesinde deniz kıyısında yok olan ağaçlara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Samsun'unÇatalçam ilçesi Güzelyurt mahallesinde bulunan deniz kıyısında, ağaçların devrilmesine ve yok olmasına yönelik açıklama yapan Samsun Çevre Platformu sözcüsüMehmet Özdağ,'' Bu durum bir an önce devletin öncelikleri arasına eklenmelidir''dedi.

Samsun'da doğa yok oluyor! Devlet harekete geçsin

SAMSUN'A KALICI ÇÖZÜMLER GETİRİLMELİ


Mehmet Özdağ açıklamasında; ''Balıkçı barınağındanSamsun'a doğru kaya dolguları var. Her kaya dolgudan sonra doğu yönüne doğru oyulmalar olmaya başlıyor. Yapılan her yanlış adım, zincire bir halka daha ekliyor. Her sene bir kaç yüz metre kaya dolguyla oyulan yeri onarmaya, pansumanla idare etmeye çalışıyorlar. Bu yapılan uygulama en fazla 1 yıl sürüyor. Zincirin halkasının bir şekilde durdurulması ve kırılması gerekiyor. En son yapılan yerden başlayarak, adım adım zincirin en baş halkasına gitmesi gerekiyor. Bunu biz defalarca söyledik. Kentin en önemli ve öncelikli çevre sorunlarından ve kentleşme sorunlarından bir tanesi Samsun'un doğal plajlarının göz göre göre yok olmasıdır. Samsunlu yetkililer bu durumla ilgilenmiyor, sadece pansuman tedbiri alıyorlar. Sorun çıkan tek bir noktada değil, tam anlamıyla tamamlamaları gerekiyor. Bu durum bir an önce devletin öncelikleri arasına eklenmelidir'' dedi.

HABER:KÜBRA ÖKSÜZ