Subaşı Meydanı projesi detayları açıklandı

Subaşı Meydanı projesi detayları açıklandı

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatına başlanan Subaşı Meydan Düzenlemesinin detayları açıklandı. 1472 metrekare alan üzerine yapılan proje kapsamında 150 araçlık 2 katlı mekanik otopark ve mescit de inşa edilecek.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Subaşı Meydanı’nda ilk kazmayı vurdu.

Subaşı'nda yıkım ve meydan düzenleme çalışmaları hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Her fırsatta ifade ettiğimiz gibi şehrimizin tarihi kimliğine uygun çalışmalar yapıyoruz. Subaşı Meydanı Düzenleme çalışmalarımız da bunlardan biri. Yıkım çalışmalarını başlattık. Proje kapsamında meydan içerisindeki tarihi doku ortaya çıkarılacak. Hamidiye Çeşmesi yeniden yapılacak. Tarihi dokuya uygun bir mescit inşa edilecek" dedi.

Subaşı Meydanı projesi detayları açıklandı

1472 METREKARE ALAN ÜZERİNE İNŞA EDİLECEK


Toplam 1472 metrekare alan üzerine inşa edilecek proje kapsamında Subaşı Meydanı'ndaki yeni düzenleme çalışmalarının bölgeye büyük bir değer katacağını vurgulayan Başkan Mustafa Demir, "Otopark yapısı tam otomatik mekanik sistem olup 2 katlı inşa edilecek. 150'ye yakın araç park edilebilecek.  Proje kapsamında meydan içerisindeki Hamidiye Çeşmesi tarihi dokuya uygun olarak yeniden inşa edilecek. Subaşı tam otomatik otopark, cephelerindeki yeşil bitkilendirme uygulamaları ve çevre düzenlemesi ile fark yaratacak. Mimari olarak çevreyle uyumlu bir görüntü sunmayı hedefliyoruz. Tamamlandığında hem mimarisi, hem dokusu ile bölgeye ciddi bir değer katacak" ifadelerini kullandı.

Subaşı Meydanı projesi detayları açıklandı