Meteorolojiden Samsun'a kar müjdesi

Meteorolojiden Samsun'a kar müjdesi

Samsunlular dikkat! Kar geliyor (Samsun'a kar ne zaman yağacak) Meteorolojinin hava durumu tahminlerine göre, Samsun'un iç ve yüksek kesimlerinde karla karşışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Peki Samsun'a kar ne zaman yağacak? Detaylar haberimizde...

Samsun Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğünden alınan hava durumu raporuna göre, bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu Kastamonu, Sinop, Samsun ve Ordu çevrelerinin aralıklı yağmurlu,Kastamonu'nun yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.Bölgenin iç kesimlerinde sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

LADİK KAYAK MERKEZİ'NE KAR YAĞACAK

Samsun Çok bulutlu , aralıklı yağmurlu. 12
19 Mayıs Çok bulutlu , aralıklı yağmurlu. 11
Alaçam Çok bulutlu , aralıklı yağmurlu. 11
Asarcık Çok bulutlu , aralıklı yağmurlu. 6
Ayvacık Çok bulutlu , aralıklı yağmurlu. 10
Bafra Çok bulutlu , aralıklı yağmurlu. 10
Canik Çok bulutlu , aralıklı yağmurlu. 10
Çarşamba Çok bulutlu , aralıklı yağmurlu. 12
Havza Çok bulutlu , aralıklı yağmurlu. 8
Kavak Çok bulutlu , aralıklı yağmurlu. 8
Ladik Çok bulutlu , aralıklı yağmurlu. 7
Salıpazarı Çok bulutlu , aralıklı yağmurlu. 11
Tekkeköy Çok bulutlu , aralıklı yağmurlu. 10
Terme Çok bulutlu , aralıklı yağmurlu. 11
Vezirköprü Çok bulutlu , aralıklı yağmurlu. 8
Yakakent Çok bulutlu , aralıklı yağmurlu. 11
Ladik Kayak M. Çok bulutlu , aralıklı kar yağışlı.. 1

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey kesimlerinin çok bulutlu, sabah saatlerinde Trakya Bölümü'nün Karadeniz kıyıları ile Batı Karadeniz Bölümünün kuzey kesimleri ve Hatay çevrelerinin, öğle saatlerinden sonra Kırklareli'nin kıyı kesimleri ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarının, akşam saatlerinden sonra ise Artvin ve Ardahan çevrelerinin yağışlı; diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Kastamonu ve Artvin'in yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar, Ardahan'da hafif kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara Bölgesi ile ülkemizin iç ve doğu kesimlerinde pus ve yer yer sis hadisesiyle beraber İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'da buzlanma ve don bekleniyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, ülkemiz genelinde mevsim normallerinin 2-4 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.