İzmir depremindeki son durum! Can kaybı ve yaralı sayısı...

İzmir depremindeki son durum! Can kaybı ve yaralı sayısı...

Ege Denizi'nin Seferihisar açıkları olan 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem İzmir'in yanı sıra Aydın, Muğla, Manisa, Denizli, Çanakkale, Bursa, İstanbul, Uşak, Kütahya, Bursa, Yalova, Tekirdağ ve Edirne'de de hissedildi. İzmir depreminde hayatını kaybedenlerin sayısı 35'e yaralananların sayısı ise 885'e yükseldi. 

İzmir'de 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından son dakika bilgileri gelmeye devam ediyor. Son dakika deprem bilgilerine göre, hayatını kaybedenlerin sayısı 28'e yükselirken, yaralıların sayısı ise 885...

Depremde en çok hasar alan yerlerin İzmir'inSeferihisar veBayraklı ilçeleri olduğu görülürken, artçı depremler de sürüyor

İzmir'de şiddetli bir deprem meydana geldi. Deprem Ege ve Marmara bölgesinde hissedildi. AFAD'dan gelen son dakika haberine göre ise saat 14.51'de 6.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin merkez üssü İzmir Seferihisar olarak açıklanırken, depremin derinliği 16 kilometre olarak ölçüldü.

İzmir'i sarsan deprem ile ilgili önemli gelişmeler dakika dakika canlı blog haberimizde...

18.26: Sağlık BakanıFahrettin Koca İzmir'de yaptığı açıklamada hayatını kaybedenlerin sayısının 35'e yükseldiğini açıkladı. Koca, servislerde yatan 243 hasta olduğunu bildirdi. Koca yoğun bakımdaki 8 hastadan 3'ünün durumunun ağır olduğunu ifade etti.

17.55: İzmir'de 4.1 büyüklüğünde bir deprem daha oldu.

17.16: Helim Sarı, İzmir'deki depremde yıkılan Yılmaz Erbek Apartmanı enkazından 26 saat sonra yaralı olarak çıkarıldı.

Son dakika: İzmir depremindeki son durum Can kaybı ve yaralı sayısı...


ERDOĞAN İZMİR'E GİDİYOR

16.13: Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesinde incelemelerde bulunmak üzere Van'dan İzmir'e gidiyor.

16.00: Tam o an! Ekipler, Bayraklı İlçesi Adalet Mahallesinde hasar gören Barış Sitesi'nde arama ve kurtarma çalışmalarına devam ediyor. Bina enkazından bir vatandaşın cansız bedeni çıkartıldı. Hayatını kaybeden kişinin yakınları üzüntü yaşadı.


Son dakika: İzmir depremindeki son durum Can kaybı ve yaralı sayısı...

15.46: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "28 can kaybımız var. 3’ü ağır 7 kişi yoğun bakımda, 243 kişi halen tedavi görüyor. 642 kişinin tedavisi tamamlanmış durumda." dedi.

15.17: Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya hesabından paylaştı:

İzmir depremi dolayısıyla geçmiş olsun ve taziye mesajlarını ileterek yardıma hazır olduğunu bildiren tüm dost ülkelere teşekkür ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak tüm kurumlarımızla sahada vatandaşımızın yanındayız, duruma tam olarak hakimiz.

15.14: CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu deprem bölgesinde açıklamalarda bulundu: Depremden hemen sonra bütün belediye başkanlarımız yardımlarını kısa süre içerisinde İzmirlilerin hizmetine sunulacaktır.

14.55: Cumhurbaşkanı Erdoğan: İzmir'deki depremde evleri yıkılan vatandaşlarımıza inşallah yıldönümüne kadar yenilerini yapıp teslim edeceğiz

13.41: Sağlık Bakanı Koca: "(İzmir'deki deprem) 26 can kaybımız var. 25'i yoğun bakımda, 381 kişi halen tedavi görüyor. 4 ameliyat daha başarıyla sonuçlandı"

13.04: Enkaz altındaki anne ve 4 çocuğuna ulaşıldı.

12.57: AFAD, depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 25'e, yaralıların sayısının ise 831'e yükseldiğini açıkladı.

İZMİR'DE EĞİTİME BİR HAFTA ARA VERİLDİ

12.10: Milli Eğitim Bakanı Selçuk, İzmir genelinde eğitime bir hafta süreyle ara verme kararı aldıklarını bildirdi.

11.44: İzmir depremine ilişkin sosyal medyadan provokatif paylaşımlarla ilgili 25 kişi hakkında işlem başlatıldı. Bu kapsamda 6 kişi gözaltına alındı.

10.35: Bakanlar, AFAD İzmir Koordine Merkezinde açıklamalarda bulundu.


Bakanlar afet bölgesinde!
Bakan Kurum: Tüm personel sahada. İzmir'in neye ihtiyacı varsa herkes elinden geleni yapıyor. Binalarımızı anbean takip ediyoruz. Çalışmaları çok titizlikle yürütüyoruz. SMS çalışmalarını Kızılay koordine ediyor. Sahada 5 bin arama kurtarma personeli var. 100 vatandaşımızı sağ olarak kurtardık.


Bakan Pakdemirli: Olması gerektiğim gibi herkes burada, sahada. Değerli bir koordinasyon devam ediyor. Vatandaşlarımız rahat olsun enkazlar kalkana kadar biz buradayız. Hala umutları saklıyoruz. Öncelik göçük altında kalanlardır. Barınma ihtiyaçları da en hızlı şekilde çözülecek. Başvurular çok düşük. Sahada kimsenin aç kalmaması için çalışıyoruz.

Bakan Selçuk: 8 milyon TL'lik acil yardım ödeneği çıkardık.

Bakan Gül: Kimse kardeşliğimizi, acımızı suistimal edemez. 3 kişi gözaltına alındı. Kesintisiz şekilde çalışmalar devam etmektedir.

Bakan Dönmez: 400 civarında Seferihisar'da elektrikler kesik. Bunun sebebi ağır hasarlı binalar için tedbir amaçlı kesintilerdir.

Bakan Karaismailoğlu: Tam bir koordinasyon içinde bu afetin üstesinden geleceğiz.

Tunç Soyer: Büyük bir koordinasyon içinde çalışmamız gerekiyor. AFAD'ın koordinasyonunda çalışmaya uyumlu şekilde devam edeceğiz. Asıl bizim organize etmemiz gereken sokakta kalan vatandaşlar.

Binali Yıldırım: Sahaya herkes görev başına dönecek ve herkes gerekli desteği verecek.

09.57: Bayraklı'da enkazdan bir kişi sağ olarak çıkarıldı.

CAN KAYBI ARTIYOR

09.45: SAKOM’dan alınan ilk bilgilere göre 1’i boğulma sonucunda olmak üzere toplam 25 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. İzmir’de 743, Manisa’da 5, Balıkesir’de 2 ve Aydın’da 54 kişi olmak üzere toplam 804 vatandaşımız yaralanmıştır. İzmir’de arama kurtarma çalışmaları yürütülen 17 binadan 9’unda çalışmalar tamamlanmış olup; kalan 8 binada çalışmalar devam etmektedir.

PEŞ PEŞE MUCİZE HABERLERİ

09.39: İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında yaşanan 6.6 büyüklüğündeki depremde tamamen yıkılan Bayraklı ilçesindeki 8 katlı Rıza Bey apartmanı havadan dronla görüntülendi. Yaklaşık 19 saattir Rıza Bey Apartmanı enkazında arama kurtarma çalışmaları sürüyor.


Son dakika: İzmir depremindeki son durum Can kaybı ve yaralı sayısı...

09.28: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir'de yaşananan depremde yaralananlar için vatandaşların 184 SABİM Hattı'nı arayarak bilgi alabileceğini açıkladı.


Bakan Koca: Yaralılar için 184'ü arayın
09.25: Bayraklı Adalet mahallesinde bulunan Barış Sitesinde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

08.50: İzmir'de arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü Barış Sitesindeki enkazdan 50 yaşındaki Nurcan Tosun yaralı olarak kurtarıldı.

08.31: Ege Denizi'nde İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında saat 08.31'de 5,0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.


17 SAAT SONRA ÇİFTE MUCİZE

08.10: İzmir'de Rıza Bey apartmanında enkaz altından 16 yaşındaki İnci, yaralı olarak çıkarıldı. Hülya Özmet, İzmir'de Yılmaz Erbek Apartmanı enkazından 17 saat sonra yaralı kurtarıldı.


Son dakika: İzmir depremindeki son durum Can kaybı ve yaralı sayısı...

07.25: Gülçin Aykut Soydan, İzmir'de Yılmaz Erbek Apartmanı enkazından 16 saat sonra yaralı kurtarıldı.

Son dakika: İzmir depremindeki son durum Can kaybı ve yaralı sayısı...
07.22: AFAD'dan yeni açıklama: Deprem sonrasında, 33’ünün büyüklüğü 4’ün üzerinde olmak üzere, toplam 410 artçı sarsıntı yaşanmıştır.

06.28: 53 yaşındaki Fadime Tolu, İzmir'de Yılmaz Erbek Apartmanı enkazından 15 saat sonra yaralı kurtarıldı.


İzmir depreminde 15 saat sonra gelen mucize! Peş peşe güzel haberler geldi
05.18: 62 yaşındaki Emine Eren, İzmir'de Barış Sitesi'ndeki enkazdan yaklaşık 14 saat sonra yaralı olarak çıkarıldı.

CAN KAYBI ARTIYOR...

04.07: AFAD, İzmir'deki depremde can kaybının 24'e yükseldiğini açıkladı.

AFAD'dan yapılan açıklamada, "SAKOM’dan alınan ilk bilgilere göre 1’i boğulma sonucunda olmak üzere toplam 24 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. İzmir’de 743, Manisa’da 5, Balıkesir’de 2 ve Aydın’da 54 kişi olmak üzere toplam 804 vatandaşımız yaralanmıştır. İzmir’de arama kurtarma çalışmaları yürütülen 17 binadan 8’inde çalışmalar tamamlanmış olup; kalan 9 binada çalışmalar devam etmektedir." ifadeleri yer aldı.

Son dakika: İzmir depremindeki son durum Can kaybı ve yaralı sayısı...
03.00: Bakan Kurum, 8 binada çalışmaların sürdüğünü 9 binada ise çalışmaların devam ettiğini açıkladı. Kurum, "AFAD, Kızılay tarafından bölgeye 3 bin çadır sevk edildi. 10 bin yatak, 20 bin battaniye çadırlarımız içinde bölgeye sevk edildi. 56 bin 300 kişilik mobil beslenme üniteleri bölgeye sevk edildi." ifadelerini kullandı.

02.50: AFAD, İzmir'deki depremde can kaybının 21'e, yaralı sayısının 804'e yükseldiğini açıkladı.

02.13: Sağlık Bakanı Koca, "21 can kaybımız var, 435 kişi halen tedavi görüyor. 25'i yoğun bakımda, 9 ameliyat devam ediyor. 364 kişinin tedavisi tamamlanarak taburcu edildi. 112 Acil Yardım ekipleri, UMKE timleri ile acımızı azaltmak için İzmir'de görev başındayız." açıklamasını yaptı.

01.45: AFAD, yaralı sayısının 799'a yükseldiğini ve deprem sonrasında 277 artçı sarsıntı meydana geldiğini açıkladı.

00.49: AFAD, İzmir'deki depremde can kaybının 20'ye, yaralı sayısının 786'ya yükseldiğini açıkladı.

Son dakika: İzmir depremindeki son durum Can kaybı ve yaralı sayısı...
00.33: Bakan Dönmez "Deprem anı itibarıyla 4 bin 500 abonenin elektriği kesilmişti. AFAD ekipleriyle koordinasyon içinde süratle elektrik verilmeye başlandı. Bayraklı'da doğal gaz kesintileri var, 3 bin civarında abonenin gazı kesik. Bu da önümüzdeki saatlerde süratle tamamlanacak." açıklaması yaptı.

00.30: İzmir'de 285 Sokak'ta 15 yaşındaki Günay Özışık yaklaşık 9 saat aradan sonra enkaz altından çıkarıldı.

00:24: Bakan Pakdemirli'nin 283 sokaktaki enkaz altından konuştuğu Buse Hasdemir 9,5 saat sonra kurtarıldı.