Trump veya Biden kazanırsa Türkiye nasıl etkilenir?

Trump veya Biden kazanırsa Türkiye nasıl etkilenir?

Prof. Dr. Orhan Arslan: 'Amerikan seçimlerini kimin kazanacağından ziyade biriken sorunların nasıl çözüleceği önemli' dedi.

Samsun Son Haber Köşe Yazarı Akın Üner ve BBP Eski Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Arslan, yaklaşan Amerikan seçimleri hakkında konuştu.

Akademik ve felsefi çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Orhan Arslan, 3 Kasım 2020 tarihinde yapılacak Amerikan seçimleriyle tüm dünyanın olduğu gibi Türkiye'nin de yakından ilgilenmesinin normal olduğunu ifade etti.

Ekonomik, askeri ve siyasi bir güç olan Amerikalıların tarihi süreçte bazen zorbalıkla bazen de diplomatik gücüyle dünya siyasetine yön vermeye çalıştığını örnekleriyle anlatan BBP Eski Genel Başkan Yardımcısı Orhan Arslan, Samsun Son Haber yazarlarından Akın Üner'e önemli açıklamalarda bulundu.

Seçimleri Trump ya da Biden'ın kazanmasından ziyade uzun yıllardır biriken ciddi sorunların aşılmasının gerekliliğine dikkat çeken Arslan, zorlu bir sürecin yaşanabileceğini, ancak ekonomik ve siyasi zorluklara rağmen Türkiye'nin bu güçlükleri aşacak birikime sahip olduğunu belirtti.

Aslen Samsunlu olan Orhan Arslan, genetik profesörü ve çağdaş İslam yorumlarıyla tanınıyor.