Altın nereye gidiyor? Samsun Kuyumcular Odası Başkanı açıkladı!

Altın nereye gidiyor? Samsun Kuyumcular Odası Başkanı açıkladı!

Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman, altın fiyatlarındaki ani yükselişi değerlendirdi.

Kuyumcular, sürekli değişen altın fiyatları nedeniyle dükkanlarına astıkları tabelalardaki rakamları sık sık değiştiriyor.Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman altın fiyatlarına yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

'TÜRK LİRASI DEĞER KAYBETTİ'


Son günlerdeki ani yükselişi değerlendiren Salih Özman; '' Dünya piyasalarında altın sakin seyrini devam ettiriyor.Merkez Bankası'nın toplantısından sonra faizlerin arttırılmamış olması, dövizlerde Türk ekonomisine olan güven kaybından dolayı Türkiye'de yükselme oldu . Dolar karşısında Türk lirası çok ciddi değer kaybetti. Bunun yansımasında da altın fiyatları maliyet unsuru olduğu için arttı. Altın fiyatlarındaki fiyat artışı, tamamen döviz kurlarındaki yükseliş ile ilgili'' açıklamasında bulundu.

'YÜKSELİŞ ÇOK SERT OLDU'

Salih Özman; ''Türkiye'de altın fiyatları düşecek diye hiç kimse korkmasın. Türkiye'dealtın fiyatları düşmez. Son günlerde ki hızlı yükselişin sebebi, Merkez Bankası toplantısından faiz arttırımı kararı çıkmaması. Biz bu kararı beklemiyorduk. Bakan Berat Albayrak bir görüşme yaptı iş adamlarıyla, bunun neticesinde piyasaların biraz sakinleşeceğine inanıyorum. Bu yükseliş çok sert oldu. Bir kaç gün içerisinde ben dolar kurunun 8 liranın altına düşeceğine inanıyorum'' şeklinde konuştu.

'ALTIN FİYATLARI DÜŞMEYECEK'

Ani yükselişin eski seyrine döneceğini ifade eden Salih Özman;'' Altın fiyatlarından düşüş kesinlikle olmayacak. yükselişi devam edecek . Ama şu an 480 liradan 505 liraya geldi altın. Şu anda köpük var, bu köpüğün ortadan kalkması lazım. En geç bir hafta içerisinde normale döneceği kanaatindeyim .Altın fiyatlarında 8-10 lira civarı bir düşüş olacak ama bunu biz düşüş olarak kabul etmiyoruz. Tepkiden dolayı yükseldiği için bunun normale dönmesi olarak kabul ediyoruz. Şu anki çıkışı normal görmüyorum, normalleşme olunca düşüşü de düşme olarak görmüyoruz. Yani rutin seyrine dönmüş olacak'' dedi.

HABER: KÜBRA ÖKSÜZ

 dolar