Samsun İYİ Parti'den kayyum açıklamasına tepki

Samsun İYİ Parti'den kayyum açıklamasına tepki

Millet İttifakını oluşturan CHP ve İYİ Parti ortak düzenlenen basın açıklaması ile İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'a sahip çıktı. Kayyum söylentilerine sert tepki gösterildi. Ama aynı dakikalarda Demirtaş'ın bir haber ajansına yaptığı açıklamada parti değiştirebilirim demesi dikkat çekti.

İYİ Parti Samsun İl binasında İYİ Parti Samsun İl BaşkanıHasan Aksoy,CHP Samsun İl başkanı Fatih Türkel, İyi Parti İlkadım İlçe Başkanı Burcu Işıtan Satar ve CHP İlkadım İlçe Başkanı Metin Telatar'ın katılımıyla basın toplantısı düzenlendi.

İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy düzenlenen basın toplantısında; " AKP İktidarı kendi başarısızlıklarını , beceriksizliklerini , usülsüzlüklerini dile getiren herkesi , her kurumu ayrıştırıp kutuplaştırarak yaptığı siyaseti birileri çıkıp yükek sesle eleştirince onunla ilgili hemen bir itibarsızlaştırma politikasını devreye sokuyor .
Bizler istiyoruz ki ülke meselelerini konuşalım çözüm önerileri sunalım ve halkımızın refahı için muhalefet yapalım , kazandığımız Belediyelerde de bu niyetle hizmet edelim . Ama ne mümkün . Sn . Erhan Usta’nın da İyi partiye katılması dengelerini iyice bozmuş , siyaseten eridiklerini gördükçe daha da agresif bir politika sürecini yürütmeye başlamışlardır.Yerel seçimlerde büyük bir mağlubiyet alan Cumhur ittifakı Millet ittifkına karşı kaybettiği tüm Belediye başkanlarının halka hizmet için yaptığı çalışmaları engellemeye kalkmış akıl almaz borçlarla devrettikleri Belediye meclislerini türlü engellemelerle kilitlemeye çalışmış geçmişte borç batağına sokarken akıllarına gelmeyen tasarruf tedbirlerini hergün gündeme taşır olmuşlardır .Akp Samsun İl Başkanı Sn. Ersan AKSU aynı zamanda bir hukukçudur . Basına da yansıyan kayyum iddiası sonradan Belediye Başkanımızı arayıp Basın Mensuplarının sorusuna cevaben verdiğini iddia ettiği kadar basit değildir yaptığı açıklama . Bu alenen yargısız infazdır. Sn . Ersan Aksu’nun ''Kayyum atanabilir'' demek yerine ortada kayyum atanacak bir suç ya da iddia yoktur nereden çıkartıyorsunuz bunu demesi hukukçu kimliğinin gerektirdiği bir sorumluluktur. Biz Ersan AKSU’ dan eski Başkanlarına , o döneme ait bir hesap sormasını beklerdik. ‘’Belediyeyi yüksek borçla devrettiğin iddia ediyor Gel şu dönemini bize bir açıkla bizim bunlardan haberimiz yok .Bizim çoğunlukta olduğumuz İlkadım Belediyesi denetleme kurulu üyeleri bile senin dönemine ait problemler tespit edip yazmış bunlar nedir bir açıkla . Neden Belediye iştiraklerinde bulunan bilgisayarların hard diskleri söküp teslim ettin bunu bize izah et demesini beklerdik. Bizim aba altından sopa gösterenlere pabuç bırakmayacağımızı tüm yaptıkları engellemelere rağmen hergün çoğalıp büyüdüğümüzü görmelerini istiyoruz" dedi.

DEMİRTAŞ TOPLANTIYA KATILMADI


Kendisi için düzenlenen basın toplantısına katılmayan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ise aynı dakikalarda bir haber ajansına yaptığı açıklamada; " 'Parti değiştirmemi gerektirecek bir sebebim olması lazım. Ben ülkücü kimlikli bir insanım. Her vesile ile bunu dile getiriyorum. Tarzımız ve duruşumuz hiçbir zaman değişmedi ve değişmeyecek. Partiler hizmet için bir araçtır, amaç değildir. Biz, düşüncemizde bir farklılık görmediğimiz için şu anda parti değiştirmemi gerektirecek bir sebebim olması lazım. Yani 'şu gerekçe ile ben şunu yapmam lazım' diye yapmam lazım. Şu anda öyle bir gerekçemiz de olmadığına göre böyle bir şey bizim gündemimizde şimdilik yok. Eğer bunu sağlayacak halkın lehine bir mevzu gündeme geldiği zaman o zaman değerlendirilebilir ama bugün için böyle bir şey söz konusu olmadığına göre bunun da değerlendirmeye tutulacak bir tarafı yok' ifadelerini kullandı.