Samsun sağlıkta öncü kent

Samsun sağlıkta öncü kent

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir,  önümüzdeki Pazartesi günü hizmete girecek olan Eğitim ve Araştırma Hastanesi yeni poliklinik binasını gezdi.

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Başhekimi Doç. Dr. Ahmet Şen’i ziyaret eden Büyükşehir Belediye BaşkanıMustafa Demir, kentteki koronavirüs vakaları hakkında bilgi aldı. Sağlık çalışanlarına bu süreçte gösterdikleri fedakarlık nedeniyle teşekkür eden Başkan Demir, daha sonra hastane bünyesinde yeni hizmete girecek poliklinik binasını inceledi.

23 bin metrekare kapalı alanda 95 poliklinik, 56 destek alanı, görüntüleme ünitesi ve kreşiyle hizmete girecek binanın şehre hayırlı olmasını dileyen Başkan Demir, “Birçok hastane ve sağlık kuruluşuyla Samsun sağlık alanında öncü kentlerden biri haline geldi. Şehrimize kazandırılan bu yeni hizmet binasının hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Ardından İlkadım İlçesi Ulugazi Mahallesi İstiklal Caddesi’nde esnaf ziyareti yaparak ‘Hayırlı ve bol kazançlar’ temennisinde bulunan Başkan Demir, vatandaşlarla da selamlaşarak şunları söyledi:
“Hijyen, sosyal mesafe ve maske kurallarına uyalım. Bu konularda hassas olduğumuzda salgın sürecini daha sağlıklı bir şekilde atlatmış oluruz. Hepimizin iyiliği için bu konulara dikkat etmemiz gerekir.”