Samsun'da korona virüs vakalarına yönelik açıklama

Samsun'da korona virüs vakalarına yönelik açıklama

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun'da korona virüs vakalarına yönelik açıklama yaptı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir,“Samsun vaka sayısında ortalamanın altında, iyileşme sayısında ortalamanın üstünde” dedi.

Samsun’daki vaka ve iyileşme sayılarından da bahseden Demir, şunları söyledi:

“Yakın zamanda Sağlık İl Müdürümüz ile bir görüşme yaptık. Türkiye’de sağlık ve tedavi hizmetleri noktasında en iyi olan iller arasındayız. Şu anda vaka ve tedavi noktasında iyi durumdayız. Yani tedaviye cevap veren, iyileşen hasta noktasında Türkiye ortalamasının üzerindeyiz. Vaka sayısı noktasında da Türkiye ortalamasının altındayız. Bu da Samsun’a daha önce yapılan sağlık yatırımlarının çok önemli rol oynadığını ve sağlık çalışanlarımızın bu konudaki gayretiyle böyle bir portföye ulaşmış olduk. Bu arada yurt dışından gelen 400 tane öğrenciyi burada karantina ettik. Yine buna benzer izolasyon noktasında olan 1-2 hadise oldu. Onları da başarı ile gerçekleştirdik. Onların beslenme, hizmet, çöp ve temizlik noktasında belediyemiz çalıştı.” dedi.

“Tenceresi kaynamayacak olan her vatandaşın vebali ve sorumluluğu bizlerin omuzunda”


Bu süreçte sosyal yardımların da devam ettiğini ifade eden Başkan Mustafa Demir, “Şu ana kadar belediyemiz 5 binin üzerinde vatandaşımıza erzak noktasında yardımcı oldu. Önümüzde kritik zamanın biraz uzama ihtimali var. Ramazan ayı da geliyor. Onları da planlıyoruz. Tahmin ediyorum, 50-60 bin civarında bir talep olması söz konusu. Bununla ilgili de hazırlıklarımızı bir taraftan yapıyoruz. Sosyal destek birimlerimiz vasıtasıyla da vefa grupları kaymakamlıklarımızın öncülüğünde çalışıyor. İlçe belediyelerimiz, kaymakamlıklarımız ve Büyükşehir Belediyesi olarak bu süreçte inşallah insanlarımızın her türlü yanında olmayı başaracağız. Cumhurbaşkanımızın da ifadesiyle; ‘Bu süreçte tenceresi kaynamayacak olan her vatandaşın vebali ve sorumluluğu bizlerin omuzunda.’ Bu konu hakkında elimizden geleni yapmada bu güne kadar hiçbir eksiklik olmadı, bundan sonra da olmaz inşallah” diye konuştu.