Eczaneler de ücretsiz maske mi dağıtacak?

Eczaneler de ücretsiz maske mi dağıtacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, para ile maske satışının yasak olduğunu duyurdu. Peki Eczaneler de ücretsiz maske mi dağıtacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, para ile maske satışının kesinlikle yasak olduğunu belirterek, "Korona virüs kapsamında Marketlerde verilen maskeler de ücretsizdir. Salgın bitene kadar vatandaşlarımızın tamamına yetecek maske stokumuz ve üretim planlamamız var. Devlet olarak tüm vatandaşlarımıza ücretsiz şekilde maske ulaştırmakta kararlıyız"açıklamasında bulundu. Peki ücretsiz maske satışı eczaneleri de kapsıyor mu? Eczaneler de ücretsiz maske mi dağıtacak?

Samsun 6. Bölge Eczacılar Odası Başkanı Ferhat Karacan, konuya ilişkinSamsunsonhaber'e açıklamalarda bulundu.


''ECZANELER DE ÜCRETSİZ MASKE DAĞITACAK''


Ferhat Karacan; ''Bizde tereddüt ettik açıkçası bizi kapsıyor mu diye ama, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir programda açıklamalarda bulundu. Ücretsiz maske satışının marketleri de eczaneleri de kapsayacağını söyledi. Biz üyelerimize mesaj attık maskerin ücretli satışı yasaktır. Bir genelgeye kadar biz yine de cezai bir durum oluşmaması açısından ücretli satış yapmayalım'' dedi.

''MASKE BEDELİNİN SGK TARAFINDAN ÖDENECEĞİ SÖYLENİYOR''

Karacan; '' Haftalık 20 ile 65 arasındaki kişilere 5 adet eczacının maske verebilmesi ve bunun bedelininSGK tarafından eczacıya ödenmesi ama vatandaştan para alınmaması gibi bir çalışma olduğunu duyduk. Henüz konuya ilişkin bir genelge yayınlanmadı sadece açıklamalar üzerine konuşuyoruz. Uygulamanın nasıl olacağı tam olarak biz de bilmiyoruz. Bize iletilen bir şey yok ama, biz İçişleri Bakanımızın eczaneleri de kapsayacağına yönelik net bir açıklaması doğrultusunda, meslektaşlarımıza bilgilendirme yaptık'' şeklinde konuştu.

HABER:KÜBRA ÖKSÜZ