Corona virüs günde 3 ülkeye bulaştı!

Corona virüs günde 3 ülkeye bulaştı!

Yeni corona virüste dünya genelinde ölenlerin sayısı 3 bini aştı. İtalya ve İran'daki salgının boyutu gün geçtikçe daha da kötüye gidiyor.

Corona Virüs: Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde İran'da koruyucu maskeli bir adamın sokak ortasında yaşamını yitirmesi akıllara virüsün ortaya çıktığı ilk günlerdeki Wuhan sokaklarını getirdi.

Oldukça tehlikeli olan virüste her geçen gün bir ülke daha ilk vakasını duyurmaya başladı.

Çin'inWuhan şehrinde aralık ayında ortaya çıktığı andan bu yana ölümcül virüs dünya genelinde 88 bin 400 insana bulaştı.


Vakaların ve ölümlerin büyük çoğunluğuÇin'in Wuhan'ın başkent olduğu Hubei eyaletinde meydana geldi.

Tüm ulaşım kısıtlamaları, kitlesel karantinalar ve acil durum önlemlerine rağmen virüs hiç durmadan yayılmaya devam ediyor.

Virüs Antartika hariç bütün kıtalara yayıldı, İtalya ve İran'daki salgının geldiği tehlikeli boyut diğer ülkeleri de alarma geçirmiş vaziyette.

Virüsün yeni ortaya çıktığı ülkeler de dahil kanada, ABD ve Güney Kore'de vaka sayıları hızla artıyor.

Latin Amerika ve Afrika'da da virüse rastlandı, Mısır, Nijerya ve Cezayir'de de virüsün görülmesi kıtaya yayılma hızı konusunda endişeleri artıyor.

Türkiye başta olmak üzere, Irak, Afganistan gibi komşu ülkeler İran ile sınırını kapattı ya da seyahat kısıtlamaları uygulanmaya başlandı. BAE, İran ve Pakistan'da okullar uzun bir süre için askıya alınmış vaziyette.