Corona virüs konusunda yeni gelişme!

Corona virüs konusunda yeni gelişme!

Çin'in Hubei eyaletinin Wuhan kentinde canlı bir balık pazarında ortaya çıkan ve tüm dünyaya hızlı bir şekilde yayılan korona virüs ile ilgili olarak tüm dünyayı şaşırtacak son dakika haberleri gelmeye devam ediyor.

Çin'inHubei eyaletine bağlıWuhan'da bir balık pazarında ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan Koronovirüs ile ilgili olarak tüm dünyayı umutlandıran bir son dakika açıklaması geldi.

Corona Virüsün yayılmaya başlaması ile beraber çok sayıda ülkede alarm verilmiş ve birçok ülke yurtdışı uçuş rotalarını azaltılmıştı. Corona virüs hastalığından ölen insanların sayısı Çin'den sonra en çok İran'ı vurdu. İran bu önemli konuya ilişkin gerekli tedbirleri almamakla eleştiriliyordu.

Vietnam, bugüne kadar ülke topraklarında 16 enfekte hasta olduğunu duyurmuştu.

Vietnamlı yetkililerden gelen son açıklama corona virüs mucizesi mi yaşanıyor? sorusunu akıllara düşürmüş vaziyette.

Vietnam, bugüne kadar ülke topraklarında 16 enfekte hasta olduğunu duyurmuştu.

Vietnamlı yetkililerden gelen son açıklama corona virüs mucizesi mi yaşanıyor? sorusunu akıllara düşürmüş vaziyette.Yapılan açıklamada 16 COVID-19 hastasının tamamının iyileşip hastanelerden taburcu edildiği ve Vietnam sınırları içerisinde hiçbir vakanın kalmadığı ifade edildi.

 Vietnam Sağlık Bakanı yaptığı basın toplantısında, "COVID-19 ile mücadele etmek bir savaşsa biz bu savaşta ilk raundu kazanmış olduğumuzu duyurabiliriz. Ancak savaşı tamamen kazanmış değiliz. Çünkü, bu salgında durum öngörülemez bir vaziyette" ifadelerini kullandı.

 Corona virüs ilk görüldüğü aralık ayının başından bu yana dünya genelinde 3 binden fazla insanın hayatını kaybetmesine neden oldu. 83 binin üzerinde de vaka sayısı bildirildi.

 Vietnam'da yaşanan gelişmeler ile ilgili Dünya Sağlık Örgütü yetkilileri, Vietnam hükumetinin bu acil salgın durumuyla ilgili hızla harekete geçmesinin krizi erken aşamada ele almak adına oldukça önemli olduğu yorumunu yapıyor.