İzmir Ekonomi mezunları için özel yazılım

İzmir Ekonomi mezunları için özel yazılım

İzmir Ekonomi Üniversitesinden (İEÜ) mezun olan 16 bin 200 kişinin birbiriyle iletişim halinde olmasını sağlamak ve yeni iş ortaklıklarına zemin hazırlamak amacıyla özel bir yazılım geliştirildi. İEÜ mezunu Murat Aybars'ın Pitch&Match (Sun ve Eşleş) konsepti ile hazırladığı yeni programa üye olan mezunlar, iş hayatlarındaki ihtiyaçlarını ve tecrüb


İEÜ Medya ve İletişim Bölümünden 2011'de mezun olup yüksek lisansını da Glasgow Üniversitesinde yaptıktan sonra, bilişim alanında faaliyet gösteren bir şirket kuran Murat Aybars'ın (33) geliştirdiği sisteme üye olan İEÜ mezunları, ilk olarak profil oluşturacak. Bugüne kadar nerelerde çalıştıklarını, ilgi alanlarını, gelecek hedeflerini ve edindikleri tecrübeleri program üzerinde paylaşabilecek. Üye olan diğer kişilerin profillerini inceleyecek İEÜ mezunları, birbirlerini tanıma ve iş geliştirme fırsatı bulacak. Yurt dışında kariyerine devam eden ya da Türkiye'de üst düzey yöneticilik yapan kişilerin paylaşımları, iş hayatına yeni başlayacak gençlere de yol gösterecek. Sektör benzerliği fark etmeksizin, çalışan ya da kendi işini kuran mezunları bir araya getirecek program, yeni iş birlikteliklerinin oluşmasına da olanak sağlayacak.

'Güçlü bir platform'
Yazılım hakkında bilgi veren Murat Aybars, İEÜ mezunları için hayalini kurduğu profesyonel dayanışma ortamını sağlamak amacıyla özel bir ağ geliştirdiğini söyledi. Aybars, 'Üniversitemizden mezun olan arkadaşlarımız, dünyanın dört bir yanında görev yapıyor. Arkadaşlarımızı yüz yüze tanıştırmak zor olabilir. Ancak bir yazılım geliştirerek, iletişim halinde kalmalarını sağlayabileceğimizi düşündük. Mezunlarımız, kendilerini tanıtan bir profil oluşturacak, ardından da ilgi alanlarını ve ihtiyaçlarını tanımlayacak. Bir havuzda toplanan profiller, mezunlarımız tarafından görülecek. Yazılım, oluşturulan profiller ve karşılıklı görüşme taleplerini kapsamlı bir veri analizine dönüştürebiliyor. Artık, sadece üniversitemizin mezunlarının yararlanabileceği temeli güçlü bir platforma sahibiz' dedi.

'Sinerji artacak'
İEÜ Mezunlar Derneği Başkanı Kayahan Dede ise, '16 bin 200 kişilik büyük bir aileyiz. Her ferdimizin birbirini tanımasının da çok önemli olduğunu düşündük. Bu kapsamda mezunlarımızı bir araya getirecek, böyle bir program oluşturduk. Arkadaşımız, inovatif bir yazılım geliştirdi. İlerleyen aşamada yazılıma satın-alma, proje geliştirme gibi çeşitli özelliklerin de eklenmesi planlanıyor. 'Birlikte, daha güçlü' sloganı ile dünyanın neresinde olursa olsun mezunlarımızı çeşitli yollarla bir araya getirerek, mezunlarımız arasındaki sinerjiyi artıracağız' diye konuştu.