Samsunlu gezgin Rotasız Seyyah, Rotasız Seyyah kimdir?

Samsunlu gezgin Rotasız Seyyah, Rotasız Seyyah kimdir?

Rotasız Seyyah'ın Samsun'dan başlayan yolculuğu Vietnam'da bitti.

Samsunlu gezginMehmet Genç yıllar önce İstanbul'da çalıştığı firmadan istifa ederek Dünyayı gezmeye karar verdi.

Samsunlu gezgin gezdiği yerlerin fotoğraflarını ve videolarını çekip sosyal medyada paylaşım yaparak sosyal medya fenomeni olan Mehmet Genç son gezisinde de Samsun'dan yola çıkarak Vietnam'a gitti.

MEHMET GENÇ "ROTASIZ SEYYAH" KİMDİR? NERELİ?

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Elektronik Bölümünü bitirdikten sonra İstanbul’da 6 yıl ofis ortamında çalışan Mehmet Genç fotoğraf tutkusunun ve hayallerinin peşinden giderek dünyaca ünlü bir seyyah haline geldi.


1982 Samsun Terme Doğumlu Mehmet Genç, işinden istifa ederek atıldığı macera ile dünyanın en tanınan seyyahlarından birisi oldu.
Şirketinin eğitim için Tayvan’a göndermesiyle hayatı değişen Genç işinden istifa ederek dünyayı gezmeye başladı. Genç, #rotasizseyyah adıyla açtığı İnstagram hesabı ile yüz binlerce kişinin takip ettiği bir gezgine dönüştü. Ayrıca Rotasız Seyyah Yol Hikayeleri adıyla yazdığı iki kitabı da en çok satanlar listesinde uzunca süre yerini koruyan kitaplar oldu.


BBC, Daily Mail gibi basın kuruluşlarının fotoğraflarını kullandığı gezgin; “ Bana çok yer gezdiğim ve gördüğüm için nerede yaşamak istediğim çok sık soruluyor. Benim için dünyanın en güzel yeri ve yaşamak istediğim yer Samsun ” dedi.

HABER: AHMET ALTÜRK