SAMSUN SAYİDER'DEN YERLİ OTOMOBİLE 55 SİPARİŞLE DESTEK

SAMSUN SAYİDER'DEN YERLİ OTOMOBİLE 55 SİPARİŞLE DESTEK

SAYİDER (Samsunlu Almancılar ve Yabancı İş Adamları Derneği), Yerli üretim otomobile sahip çıktı. SAYİDER ilk 55 araca talip.

SAYİDER (Samsunlu Almancılar ve Yabancı İş Adamları Derneği),yerli üretim otomobile sahip çıktı.

SAYİDER Yönetim Kurulu BaşkanıCemil BİLİCİ yaptığı açıklamada “ Ülkemizin tamamen yerli ve milli otomobilini üretmesi SAYİDER ailesi olarak bizleri çok heyecanlandırdı. Yurtdışında bu sektörde faaliyette bulunan çok fazla iş adamı üyemiz mevcut. Ne denli zor, bir o kadarda önemli bir süreçten geçildiğinin farkındayız. Bu nedenle, gerçekleştirdiğimiz yılın son toplantısında, yönetim kurulu arkadaşlarla; Otomobil fabrikasının veya yedek parça üretim tesislerinin Samsun’da yapılması şartıyla yerli üretim bandından çıkacak ilk 55 aracı satın alma kararı aldık. Bulunduğumuz şehrin plaka numarası 55 olması münasebetiyle, ilk 55 araca talibiz. SAMSUN Liman şehri, demir ağlarla çevrili raylı taşımacılıktan istifa edilebilecek bir şehir. Konumu itibari ile tüm pazarlara hakim olabilecek bir noktada bulunmaktadır. Bu yatırımı şehrimizde görmek istiyoruz. Şehrimiz Samsun ve Ülkemiz için hayırlı olsun” dedi.

Yerli üretimin fosil yakıt kullanan araçlardan olmamasının, pazara hakim olunabilecek bir noktaya ulaşılmasında büyük bir atılım olduğunu da vurgulayan BİLİCİ, “Otomobil pazarı, yeni model ve yeni teknoloji üretimine açık. Ne yazık ki biz fosil yakıt kullanan araç üretiminde çok geç kaldık ve bu trendi yakalamamız mümkün değil. Elektrikle, güneş enerjisi ile ve borla çalışan otomobil üretmemiz bu sektörde söz sahibi olmamızın önünü açacaktır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayip ERDOĞAN’ın; Ekonomimizin daha da güçlenmesi; Türk sanayisinin ve otomotivinin bağımsızlığının perçinlenmesi adına bir vizyon projesi olarak gördüğü bu projenin sonuna kadar destekçisi olacağız.” Diyerek, ilk 55 otomobili satın alacaklarını beyanında bulundu.