Samsunspor'da üçü bir arada

Samsunspor'da üçü bir arada

Samsunspor'un Sarıyer'i 3-0 mağlup ettiği maçın analizini sunuyoruz.

Samsunspor Haber: Samsunspor, Sarıyer engelini 3-0 ile geçerken, bir anda pek çok şeyi birden başarmış oldu. Biz buna üçü bir arada diyelim. Nedir bu üçlü?


Bir, galibiyet… Bu başlıbaşına güzel bir şey. Ancak 1,5 yıldır bu ligde çok maç kazanmış olmamıza rağmen, bu kadar mutlu olmamıştık. Nasıl olmayalım ki? Çünkü sırada ikinci kazanç var. Yani iyi futbol. Teknik DirektörümüzErtuğrul Sağlam’ın hafta içindeki basın toplantısında söylediği şey oldu. “Sadece kazanmak değil, taraftarımıza iyi futbol izletmek istiyoruz” demişti. Aynıyla vaki oldu. Üç puan ve iyi futbolla birlikte elde var iki…

Üçüncü şey ise doğrudan bizim maçla ilgili değildi. Maç bitiminde Kırklareli’nden gelen beraberlik haberi, bize üçüncü şeyi getirdi; umut… Çünkü Manisa FK öyle sıra dışı bir performans sergiliyordu ki, umutsuzluğa kalıyorduk. Şimdi roller değişti. Çünkü artık onlar bizim maçlar için “Samsunspor yine kazanmış, leblebi gibi gol atıyorlar, üstelik hiç yemiyorlar, başlarında da Ertuğrul Sağlam var” gibi cümleleri sıralıyorlar.

Maça dönersek… Belki de bu ligdeki en memnun edici futbolumuzu oynadık. Rakibe neredeyse hiç pozisyon vermedik. Hırs vardı, yardımlaşma vardı, mücadele vardı, yetenek vardı, sonuç vardı. Takım yüksek tempoda oynadı. Oyunu rakip sahada tuttuk. Geri çekilme, skorla yetinme gibi şeylerden uzak dururken, takım savunmasını da çok iyi yaptık. Kanatları etkili kullandık, beklerimiz çok kez bindirdiler, orta alan üstünlüğü bizdeydi. 3-0 iyi bir skorken, daha farklı da olabilirdi.

Bahattin’in golleri ve üstün formu bizim için büyük kazanç. İnşallah sezon sonunda takım şampiyon olurken Bahattin de gol kralı olacak. Oyuna sonradan girenlerin katkısı da güzeldi. Takım böyle olunur. Oynayan, oynamayan bir arada olur. Taraftar yine üzerine düşeni yaptı ve sonunda ödülünü de aldı.

Ertuğrul Sağlam’ın etkisi kendini erken gösterdi. Sonuçta o Samsunsporlu Ertuğrul olduğu kadar ülkenin en iyi teknik adamlarından birisi ve çok da çalışkan. İşine sıkı bağlı her adam gibi dersine çalışıyor. Sarıyer’i de iyi çalışmış.

Takımda herkes elinden gelenin en iyisini yapıyor. İsim isim saymak gereksiz çünkü kimi yazmasak haksızlık olur. Ancak Atabey’i zikredelim. Faydalı santrafor böyle olur. Bir de düşüşteki isimken bugün gayet iyi oynayan Gökhan Alsan’ı söyleyelim. Olumsuz örnek ise maalesef İlyas Kubilay Yavuz’du. Takımın bireysel anlamda belki de en yeteneklisi ancak "futbol basit bir oyundur, zor olan onu basit oynamaktır" sözünü unutmamalı. Pas atması gereken 3-4 net pozisyonda şutu zorladı ve yanlış yaptı.

Özetle, bir ara umudumuzu kaybetmiş gibi olsak da, bu maç bize çok iyi geldi. Böyle devam edeceğimize inanıyoruz.

Aferin takım…