Rakibi Tanıyalım - Sarıyer

Rakibi Tanıyalım - Sarıyer

Samsunspor'un Pazar günkü rakibi Sarıyer'i sizler için araştırdık.

Samsunspor, ligin 15. hafta maçındaSarıyer’i konuk edecek. Temsilcimizin mutlak üç puan hedeflediği ve favori olduğu maçtaki rakibi Sarıyer, bir İstanbul kulübü.

Sarıyer ilçesinin takımı olan kulüp, 1940 yılında kurulmuş. Lacivert beyaz renklere sahip olan kulüp, ambleminde balık resmini bulundururken, lakap olarak ise Beyaz Martılar’ı kullanıyor.

1980’li yıllarda Süper Lig’in en önemli takımlarından biriydi.

1982-83 sezonunda yükseldiği Süper Lig’de iyi performanslar sergileyen ve kadrosunda Rıdvan Dilmen, Sercan Görgülü, Erdi Demir, Mecnur Çolak, Sead Çelebiç, Detlef Müller gibi isimleri barındıran Boğaz ekibi, 1993-94 sezonuna kadar aralıksız olarak o ligde yer aldı. Kısa bir aranın ardından 1996-97’de son kez Süper Lig’de mücadele eden Sarıyer, sonrasında uzun yıllardır alt liglerde mücadelesini sürdürüyor.

Geçen sezon da Samsunspor ile aynı grupta yer alan Sarıyer, şampiyonluk yarışı içinde yer almış, ancak Play Off yarı finalinde Sakaryaspor’a elenmişti. Sarıyer’in bu sezonki kadrosu geçen yıla ortanla daha vasat. Takım yarışın içinde yer almıyor. Yani, geçen sezonki havalarının olduğunu söyleyemeyiz.

Kaleci Ali Türkan, Alim Harlak, Adem Koçak, Yaser Yıldız gibi geçen yıldan kalan oyuncular olduğu gibi yeni transferler de var. Üstelik bu yeni isimlerden Şaban Özel, Murat Gürbüzerol ve Şahin Şafakoğlu geçmiş yıllarda Samsunspor forması da giymiş oyunculardı. Barış Memiş, Hikmet Balioğlu ile Samsunlu Bahrican Avcı da futbolseverler tarafından bilinen isimlerden. Teknik Direktör Şaban Yıldırım da bir zamanlar yolu Samsunspor ile kesişen isimlerden birisi.

Sarıyer oynadığı 14 maçta 5’er galibiyet ve mağlubiyet ile 4 beraberlik ve topladığı 19 puanla 10. sırada yer alıyor.