Coşkun Esen; ' Şiddetten uzak bir eğitim için çalışıyoruz'

Coşkun Esen; ' Şiddetten uzak bir eğitim için çalışıyoruz'

Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, şiddetten uzak bir eğitim için çalıştıklarını ifade etti.

Samsun Eğitim Haberleri: Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen; ‘’ “Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 2019-2020 Eğitim –Öğretim yılına yönelik okul ortamlarında şiddetin önlenmesine yönelik il eylem planı hazırlanarak, web sayfamızda yayınladık’’ dedi.


‘OKULLARDA ŞİDDET ÖNLEYİCİ ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR’

Coşkun Esen;’’ Okul ortamlarında şiddetin önlenmesine yönelik il eylem planı doğrultusunca ilimizde bulunan tüm okullar kendi özelliklerine uygun okul eylem planlarını hazırlayarak okul ortamında şiddetin önlenmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmalara temel teşkil edecek olan okullarımızdaki risk altındaki bireylerin belirlenmesidir. Bu bireylere yönelik önleyici rehberlik çalışmaları sürdürülmekte, risk altındaki bireyler ve aileleri görüşmeler yapılmaktadır. Amacımız bu bireylerin yaşadıkları olumsuz durumları okul ortamına yansıtmamalarıdır’’ açıklamasında bulundu.

‘EĞİTİM PROGRAMLARI YAPILIYOR’

Esen, okullarda öğrenci, veli ve eğitim personeline yönelik öfke kontrolü, etkili iletişim becerileri, kitle iletişim araçlarının olumsuz etkilerine yönelik eğitim programlarının yürütüldüğünü belirterek ; ‘’ Öğrencilerimize yönelik akran zorbalığının önlenmesi, değerler eğitimi, sosyal becerilerin geliştirilmesi, spor, sosyokültürel faaliyetlere öğrencilerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunca yönlendirilerek okul ikliminin iyileştirilmesi çalışmaları yapılmıştır. Yine öğrencilerimizin problem davranışlarını kendi içlerinde çözmelerini amaçlayan akran arabuluculuğu programı etkin bir şekilde yürütülmektedir’’ şeklinde konuştu.

‘AKRAN GÖNÜLLÜLERİ PROGRAMI UYGULANMAYA BAŞLADI’

Coşkun Esen; ‘’Geçtiğimiz yıl pilot uygulamalarını yaptığımız ve başarılı olan akran gönüllüleri programını bu yıl ilimizdeki tüm ortaokul ve liselere yaygınlaştırarak eğitim ortamlarının daha etkin ve amacına uygun kullanılmasını sağlamaya çalışıyoruz. Akran gönüllüleri aracılığı ile okulun problem durumlarına öğrenciler tarafından çözümler üretilmesine fırsat vermekteyiz. Bu programla akranlar arkadaşları ile olumlu bir bağ kurarak birçok olumsuz davranıştan uzaklaşmaktadırlar’’ ifadesini kullandı.

‘GEREKLİ TEDBİRLER ALINIYOR’

Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, öncelikli olarak ihtiyacı olan okulların belirlenerek kamera sistemi oluşturulduğunu belirterek; ‘’ Bazı okullarımızda kent güvenlik sistemine dahil edildi. Okullarımızda yönetici ve öğretmenler nöbet görevlerini yaparak öğrencilerin olumsuz davranışlarının önlenmesini sağlamaktadırlar. Okul içerisindeki çalışmalar sürdürülürken okul dış güvenlik önlemleri alınmaktadır. İŞKUR’la yapılan işbirliği sonucu okul girişlerine okul güvenlik personeli görevlendirilerek, okullar dış tehditlerden arındırılmaya çalışılmıştır.

‘ŞİDDETTEN UZAK BİR EĞİTİM İÇİN ÇALIŞIYORUZ’

Coşkun Esen,’’ İl Emniyet Müdürlüğü'nün Güvenli Okul Projesi ile merkez ilçelerimizdeki okullarımızda okul polisi uygulaması sürdürülmektedir. Okulların açılması ile birlikte huzurlu bir okul iklimi oluşturmak adına tüm eğitim paydaşları ile birlikte problemsiz ve şiddetten uzak eğitim-öğretim ortamları oluşturmak için çalışmalarımız devam etmektedir’’ dedi.

Haber:Kübra ÖKSÜZ