Eğitim Bir-Sen Samsun Başkanı Hamdi Yıldız; ' Meslek Eğitim Kanunu çıkarılmalı'

Eğitim Bir-Sen Samsun Başkanı Hamdi Yıldız; ' Meslek Eğitim Kanunu çıkarılmalı'

Eğitim Bir-Sen Samsun Başkanı Hamdi Yıldız okullarda yaşanan şiddet olaylarına yönelik açıklamalarda bulundu.

Samsun eğitim haberleri: Eğitim Bir-Sen Samsun Başkanı Hamdi Yıldız, ‘’Okullarımızda şiddeti fiziksel ve duygusal yönüyle yaşıyor olmamızı üzüntüyle takip ediyoruz’’ dedi.

 Hamdi Yıldız, Samsunsonhaber Köşe Yazarı Akın Üner 'in okullarda şiddete dikkat çeken köşe yazısının ardından Samsunsonhaber’e özel açıklamalarda bulundu.

 ‘BİZİ BİZ YAPAN DEĞERLERİ ÇOCUKLARIMIZ BİLMELİ’

 Hamdi Yıldız açıklamasında;’’Bizler kökleri hoşgörü, saygı, samimiyet ile kodlanmış bir ecdadın torunlarıyız. İstanbul surlarından içeri giren  Fatih Sultan Mehmet’in hocası  Ak Şemsettin’e gösterdiği saygı yüzyıllardır anlatıla gelir.  Ama  günümüz gerçeklerinin bizi; öğrencinin öğrenciye, öğrencinin öğretmene, öğretmenin öğrenciye, velinin öğretmene yönelik şiddet eylemleri ile karşı karşıya  getirdiğine şahit oluyoruz.

Şiddet olayları her yönüyle bizleri üzmekte ve kaygılandırmaktadır. Yaşanan şiddet olaylarının en önemli sebebi köklerimizden, genetik kodlarımızdan uzaklaştırılmamızdır. Peygamberini bilen, Fatih’i, Yunus’u, Mevlana’yı bilen önce ahlak ve maneviyat şuuru ile yetiştirildiğinde değil öğretmenine, akranına şiddet uygulamak yoldaki karıncayı bile incitmez. Bizi biz yapan değerlerimizi evlatlarımızın tertemiz yüreklerine nakşetmeliyiz’’ dedi.

 ‘CEZALAR CAYDIRICI OLMALI’

 Yıldız ; ‘’Şiddet konusunun önlenmesi ile ilgili diğer önerilerimiz ise; Okullarımızda öğrencilerimiz işlemiş olduğun disiplin suçlarının karşılığı disiplin yönetmenliğinin ivedilikle revize edilerek   cezalarının caydırıcı olması akran suçlarının azalmasına okullarda ortaya çıkan bir çok problemin son bulmasına vesile olacaktır. Öğretmenlerimize yönelik zaman zaman medyaya yansıyan ama çoğunlukla kendi içinde kapatılan şiddet olayları var ki bunlar bir milyon eğitim çalışanımızın her an karşı karşıya kalabileceği potansiyel şiddet olaylarının hedefi durumunda olmasının vermiş olduğu kaygı ve endişe maalesef fedakarca mesleği icra eden arkadaşlarımızın çalışma şevkini ve enerjisini olumsuz etkilemekte bu yaşanılan olumsuzlukların cezai müeyyidesinin hafif olması, caydırıcı olmaması  çalışanlarımızı tedirgin etmekte ve psikolojik olarak da derin yıpranmışlıklar ortaya çıkarmaktadır’’ açıklamasında bulundu.

 ‘YASAL DÜZENLEMELER GETİRİLMELİ’

 Öğretmenlerin adına kamuya açık şikayet alanlarına yapılan asılsız şikayetlerin cezai müeyyide ile engellenmesi gerektiğini belirten Hamdi Yıldız; ‘’ Daha geçen hafta  Diyarbakır’da bir öğretmenimizin veli tarafından öğrencilerinin önünde darp edilişini maalesef ibretle izledik. Bizler ısrarla öğretmenlik mesleğinin kariyer meslek olduğunu Meslek Eğitim Kanunun bir an önce çıkartılmasını ve Meslek Kanununun Öğretmene Destek kanunu olacak şekilde tanzim edilmesini ifade ediyor geleceğimizin inşasını gerçekleştiren bu kutsal mesleği icra eden arkadaşlarımızın korunmasını sağlayacak yasal düzenlemelerin bir an önce gerçekleştirilmesini bekliyoruz’’ şeklinde konuştu.

 ‘ŞİDDETİN HER TÜRLÜSÜNÜ KINIYORUZ’

 Yıldız ; ‘’Her yıl 24 Kasım Öğretmenler günü geldiğinde birkaç süslü cümle ile hatırlanan öğretmenlerimize  bu yıl  öğretmeni maddi ve manevi olarak koruyan, özlük haklarını yasa ile iyileştiren ve güçlendiren itibarını artıran bir Meslek Eğitim Kanunu çıkarılsın. Öğrencilerimize yönelik öğretmenlerimiz tarafından zaman zaman istisnai şiddet olayları olmaktadır asla tasvip etmiyoruz. Bu tür olayları kınıyoruz ancak ifade edelim ki bu yaşanılanların temelinde de yukarıda bahsettiğimiz Bakanlığın alması gereken tedbirler öğrenci disiplin cezalarının caydırıcı olacak şekilde revize edilmesi öğretmenlerimizin Meslek Kanunu ile korunması yatmaktadır’’

 

‘MESLEK EĞİTİM KANUNU ÇIKARILMALI’

 Hamdi Yıldız; ‘’Bizim için hazine değerinde olan gençliğimizi sayısal veriler ışığında paylaşacak olursak Dünyada 143 ülkenin nüfusunun üzerinde Öğrencisi olan ülkemizin (yükseköğretim ile birlikte 25 milyon )18 milyon Öğrencisi MEB de geleceğe hazırlayan 1 milyon Eğitim çalışanımızın üzerinde daha hassasiyet ile durulması ve bir an önce Meslek Eğitim Kanunu’nun çıkarılarak öğretmene verilen değer itibar somut olarak ortaya konulmalıdır’’ dedi.

Haber: Kübra ÖKSÜZ