AK Parti 82. İl Danışma Meclisi Toplantısı

AK Parti 82. İl Danışma Meclisi Toplantısı

AK Parti 82. İl Danışma Meclisi Toplantısı.Atakum'daki Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde yoğun katılımla gerçekleştirildi.

 AK Parti'nin 3 Kasım 2002 tarihinde iktidara gelişinin 17. yıl dönümünde gerçekleşen toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan, Fuat Köktaş, Orhan Kırcalı, İl Başkanı Ersan Aksu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, geçmiş dönem Milletvekili Mehmet Kurt, geçmiş dönem il başkanları, ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları, İl kadın ve gençlik kolları başkanları ve teşkilat mensupları katıldı.

Büyük coşku içerisinde yoğun katılımla gerçekleşen programın ilk bölümünde AK Parti'nin iktidara gelişinin 17. yıl dönümü dolayısıyla video sunumu yapıldı. Açılış konuşmasını yapan AK Parti Samsun İl Başkanı Av. Ersan Aksu, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde "Her Şey Türkiye için" diyerek çıktığımız bu yolda 17 yılı geride bıraktık. 3 Kasım 2002, birlikte yürüdüğümüz milletimizden aldığımız destek ve güç ile Türkiye'nin yükselişinin ve şahlanışının başlangıç tarihi olmuştur.

AK Parti’miz esasen milli iradenin iktidar olma, var olma hareketidir. İktidarlarımız öncesi “Eski Türkiye’de”; 27 Mayıs darbesiyle tanzim edilen anayasal kurumlar aracılığı ile “milli iradenin üstünlüğünün” üstünde “üstünlerin iradesinin” geçerli olduğu. halktan kopuk bir bürokrasi ile kuşatılan devlet aygıtı ile temel insan haklarının, din ve vicdan özgürlüğünün kısıtlandığı, baskılandığı ağır bir vesayet sistemi vardı.

Türkiye’de milletin makûs talihini değiştirecek bir lider, Recep Tayyip Erdoğan ortaya çıkmış ve kuruluşundan bu güne her seçimi kazanan AK Parti iktidarları Cumhurbaşkanımızın liderliğinde siyaset, hukuk ve ekonomi başta, pek çok alanda reformlar yaparak ülkemizin refah ve kalkınmasında muhteşem başarılara imza atmıştır. Vesayet sistemi ortadan kaldırılmış, ülkemizde milli iradenin üstünlüğü sağlanmıştır. Bu bakımdan tüm umutlarını bizlerin, iktidarımızın tökezlemesine bağlayan Türkiye düşmanlarına bekledikleri fırsatı veremeyiz.

Parti yöneticileri, Belediye Başkanı, meclis üyesi teşkilat mensubu hiçbir kardeşimizin, partilimizin böylesi ağır bir vebalin altına girmeyeceğine inanıyoruz Şehirlerimizi, ülkemizi o eski karanlık günlere, tekrar döndüremeyiz.
Bizler; tesadüflerin, çıkarların bir araya getirdikleri değil, ortak hayallerin, ortak hedeflerin, ortak ideallerin buluşturduğu bir yapıyız.

Bizler, birlik olmadan dirlik olmayacağına inanan, aynı davaya, aynı sevdaya gönül vermiş insanlarız.

Zaman; şehrimizin maslahatını, milletimizin menfaatini, ülkemizin bekasını, her türlü küskünlüğün, kızgınlığın önüne koyma zamanıdır."
Gün fitneyi büyütme, kırgınlıkları derinleştirme günü değil, bir olma, beraber olma, kenetlenme, safları sıklaştırma günüdür.
Şehrimizin yarını, Ülkemizin istikbali, bizlerin de mensubu olduğu bu kadroların omuzlarındadır.
Gönül Belediyeciliği demişti Reis'imiz.
Gönül belediyeciliği ‘Gönül Siyasetidir, gönüllü siyasettir’ aynı zamanda.
Şunu mutlulukla ifade etmeliyiz ki Samsun AK Parti teşkilatları olarak; İl Başkanı, İlçe Başkanları, Milletvekilleri, Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanlarımızla Samsunumuzun refah ve kalkınması, ihtiyaç ve taleplerinin karşılanması adına gayet uyum, istişare ve iletişim içindeyiz.

Cumhurbaşkanımızın ‘Barış Pınarı’ harekâtı talimatını verdiği 9 Ekim Perşembe günü Ankara’da, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Milletvekillerimiz Genel Başkan Yardımcımız Sayın Çiğdem Karaaslan başkanlığında Samsunumuzun muaccel ihtiyaç ve talepleri için tekrar bir araya geldik."

Bu çerçevede Genel Başkan Yardımcımız Sayın Çiğdem Karaaslan’ın öncülüğünde Çevre ve Şehircilik, İç İşleri bakanlarımızı ziyaret ederek, şehrimizle ilgili kentsel dönüşüm projelerine, millet bahçesi, hükümet konakları ve benzer yatırımlara dair destekler sağlanmıştır.Sergilenen ve önümüzdeki süreçlerde de devam ettireceğimiz bu siyasi birlik, beraberlik ve ortak hareketten Samsunumuz kazanacaktır, Samsunlu kazanacaktır, Partimiz kazanacaktır.


Biliyorsunuz 7 Ekim itibarıyla AK Partimizin kongreler süreci başlamıştır. İlçe Kongrelerimiz 01 Ocak–26 Nisan tarihlerinde, İl Kongrelerimiz 01 Hazirandan itibaren yapılacak ve daha sonra Genel Merkez Büyük Kongremiz yapılacaktır.
Kongrelerimiz, Büyük, güçlü ve bağımsız Türkiye için güç birliği yaptığımız, kardeşlik bağlarımızı yenilediğimiz ve aynı zamanda bir bayrak değişimiyle birlikte, ülkemizi 2023–2053–2071 hedeflerine taşıyacak yeni kadroların da aramıza katıldığı zamanlar olacaktır.

Bizler; hizmet için, partimizin başarısı için birtakım görevleri bir hizmet yarışı / bayrak yarışı olarak telakki ederiz.
Kurucularımızdan bugüne Milletvekili, İl Başkanı, İlçe Başkanı, Belediye Başkanı, Meclis Üyesi, Mahalle başkanları tümüyle görev almış tüm teşkilat mensuplarımız bu davanın neferleriyiz.

Nasıl ki Ülkemizin bekası adına ‘Barış Pınarı’ harekâtında zafere ulaşmak durumunda isek;
hizmet erleri olarak bizler de Hizmet Pınarı harekâtımızda başarıya ulaşmak mecburiyetindeyiz. Bizim vazifemiz de budur. Teşkilatçılığı memleket meselesi olarak görüyoruz. Çünkü şu süreçte Ak partinin kaderi ile ülkenin kaderi birdir."