Samsunspor'da Söz Savunmanın

Samsunspor'da Söz Savunmanın

Samsunspor ligin en az gol yiyen takımı durumunda bulunurken savunma hattı güven veriyor.

Ligde oynadığı 9 maçın sonunda 6 galibiyet ve 3 beraberlik elde edenSamsunspor’da en dikkat çeken durumlardan birisi az gol yemesi olarak görülüyor.

9 maçta sadece 4 gol yiyen kırmızı beyazlılar, 7 maçta kalelerini gole kapattılar. Sadece 2 maçta gol yiyen savunmada bütün maçlarda forma giyen iki oyuncu vardı.Kaleci Nurullah, sezon başında kaptığı formayı vermeye niyetli görünmüyor. Bütün maçlarda, 90 dakika boyunca forma giyen genç kaleci, genel performansıyla da iyi işaretler verdi.

Takımın stoperlerinden birisi olanYalçın Kılınç da her maçta 11’de olan ikinci isimdi. Sezon başındaGazişehir FK’dan alınan tecrübeli oyuncu başarılı bir performans sergiliyor. Yalçın’ın yanında oynayan diğer stoper ise sene başındaAytaç Sulu idi. Ancak 3. haftadakiBAK Spor maçının ardından Aytaç, yerini Erkam’a bırakmıştı. Böylece ilk 3 hafta Aytaç’ı, sonraki 6 hafta iseErkam Reşmen’i ilk 11’de görmüş olduk. Sağ bekteCaner Arıcı’nın yeri garanti. Ancak ligin ilk haftasında gördüğü kırmızı karttan dolayıPendikspor karşısında sağ bekte genç oyuncu Enes İslam İlkin oynamıştı. Sol bekte ise ilk 7 maçtaGökhan Meral’i izlemiştik. Son iki maçta iseRamazan Çevik oynuyor.


Ancak görünen o ki, kim oynarsa oynasın Samsunspor savunması kolay kolay geçilmiyor.