Samsunspor'un bu hafta rakibi İnegölspor, Rakib analizi

Samsunspor'un bu hafta rakibi İnegölspor, Rakib analizi

Samsunspor'un pazar günü karşılaşacağı rakibi İnegölspor'u sizler için araştırdık.

Samsunspor, pazar günü deplasmanda İnegölspor ile oynayacak. Rakibi İnegölspor, 1954 yılında kurulmuş bir kulüp. Uzun süredir 2. Ligde mücadele eden takım, güçlü bir futbol altyapısına sahip olan Bursa'nın profesyonel takımlarından birisidir ve Bordo-Beyaz renklere sahiptir. İnegölspor, geçen sezon da Samsunspor'la aynı grupta yer almış ve ligi orta sıralarda tamamlamıştı. Takımın Türk futboluna bıraktığı iz ise 2005-06 sezonuna aitti. O sezon Türkiye Kupası'nda ilk olarak Bursaspor'u eleyen İnegölspor, ardından Samsunspor'un da yer aldığı grup maçlarında Beşiktaş'ı, Ferdi'nin golüyle 1-0 mağlup etmişti. 

Bu sezon oynadığı 8 maçta topladığı 10 puan olan İnegölspor, ligde 11. sırada yer alıyor. Maçlarını 4.975 kişilik İlçe Stadı'nda oynayan takım, temsilcimiz Samsunspor'a karşı geçen sezon oynanan iki maçı da kaybetmişti. 

İnegölspor'da Cengiz 3; Batuhan ve Ahmet ise 2'şer golle oynarken, uzun süren bir sakatlık döneminin ardından tekrar sahalara dönen, alt liglerin Samsunlu golcüsü Muharrem Ozan Cengiz de 1 gol attı.