Usta edebiyatçı Akın Üner, köşe yazılarıyla Samsunsonhaber'de

Usta edebiyatçı Akın Üner, köşe yazılarıyla Samsunsonhaber'de

Samsun'un yetiştirdiği usta edebiyatçı Akın Üner, 16 Ekim Çarşamba gününden itibaren köşe yazılarıyla Samsunsonhaber'de.

Samsun Haber:Türk edebiyatına birçok eser veren özellikle Rumeli kültürü ve tarihi üzerine çalışmalarıyla tanınan Akın Üner, 6 Ekim Çarşamba gününden itibaren köşe yazılarıyla Samsunsonhaber'de.

Akın Üner kimdir?

1971’de Samsun’da dünyaya geldi.

İlk, orta ve lise tahsiliniSamsun’da tamamladıktan sonra 1992’de Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Daha sonra aynı üniversitenin ulaşım planlama ana bilim dalında yüksek lisansını tamamladı. 1993 – 1999 tarihleri arasında Karayolları Genel Müdürlüğü’nde çalıştıktan sonra Samsun Büyükşehir Belediyesinde görev yapmaya başladı. Samsun Ulaşım AŞ’de 2 yıl süreyle genel müdürlük yaptıktan sonra Büyükşehir Belediyesi’nde raylı sistem proje müdürü olarak çalışmıştır.

Rumeli kültürü ve tarihi üzerine çalışmalarıyla tanınan Akın Üner, bu konuda faal sivil toplum örgütlerinde yöneticilik yaptı. Romanlarında Balkan Türkçesinden ve kültüründen izler taşıyan özgün bir edebiyat dili kullanan Akın Üner’in Mümin Bulut, Çalı Harmanı, Sarı Saltık Aşkabat Yolcusu, Selanik Masalı, Alperenler Dergahı isimli kitapları bulunmakta.
Akın Üner, evli ve iki kız babasıdır.