14 milyon çalışana yüksek maaş müjdesi

14 milyon çalışana yüksek maaş müjdesi

Çalışanların emekliliklerinde yüksek maaş almasını hedefleyen tamamlayıcı emeklilik sistemi, 14 milyon çalışanın yüzünü güldürecek.

Birikimlerini kendisi değerlendirebilecek olan çalışanlar, emeklilik şirketini de istediği gibi değiştirebilecek. BöylelikleBES'ten daha fazla fayda sağlanacak ve yüksek maaş elde edilecek.

Hükümetin,Yeni Ekonomi Programı'nda detaylarını açıkladığı tamamlayıcı emeklilik sistemi, hem emeklilere hem de finansal istikrara katkı sağlayacak yeni bir sisteme dönüşüyor.

BAŞARILI BULDUKLARI FİRMAYA GEÇEBİLECEKLER

Yeni dönemle beraber emeklilik yatırım fonlarının "Türkiye Elektronik Fon Alım Satım Platformu'nda işlem görmesi sağlanacak. Birikimlerini değerlendirebilmeleri için çalışanlara yatırım araçları konusunda farklı seçenekler sunulacak. İstediklerinde mevcut emeklilik şirketinden daha başarılı buldukları bir firmanın fonunu alarak birikimlerini artırılabilecekler.

KIDEM TAZMİNATI DÜZENLEMESİNDE YENİ GELİŞME

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bireysel hesaplara dayalı kurulacak kıdem tazminatı fonuna ilişkin ilk çerçeveyi hazırlayarak ilgili bakanlık ve kurumlara gönderdi. Yeni modelin dört ana ayağını "fon gelirlerinin işletilmesi, işverenin devlet desteği ile emeklilik finansmanına dahil edilmesi, tamamlayıcı emeklilik ve çalışanların haklarının korunması" oluşturuyor.