Samsun'da geri çekilen zamma isyan ettiler!

Samsun'da geri çekilen zamma isyan ettiler!

Eski Başkan Zihni Şahin'in verdiği yüzde 17.65'lik zam, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir tarafından ' Paramız yok, krizdeyiz' diyerek iptal edilmişti.

Zihni Şahin tarafından 28 Kasım 2018 tarihinde toplu iş sözleşmesinin imzalanması ile işçiye verilen yüzde 17.65’lik zamSamsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir tarafından iptal edildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, 'Paramız yok, krizdeyiz ' diyerek seçim öncesi belediye işçilerinin maaşına yapılan zammı geri çekti. Yüzde 17,66’lık zammı iptal etmesi Samsun Halkevi tarafından protesto edildi.

Açıklamayı Halkevleri Samsun Şube Başkanı Şeyma Özberk okudu.

Şeyma Özberk açıklamasında; ''Belediyeleri şirket gibi yöneten, rant kapısı haline getiren, yandaşlarını zengin etmek için ihaleler yapan ve gereksiz harcamalarda bulunan, bu nedenle de belediyeleri borç batağına saplayan AKP’li Samsun Büyükşehir Belediyesi eski ve yeni tüm başkanları, bu borçları samsun halkına ödetmek istemektedir.

Samsun Halkevi üyeleri olarak bizler Mustafa Demir’in personel zammı iptali için söylediği “paramız yok, krizdeyiz” bahanesini kesinlikle kabul etmiyoruz!

Bu kriz biz Samsunluların krizi değil sizin kriziniz! Kendi yarattığınız krizi işçiye, emekliye, kadınlara, yurttaşlara kesemezsiniz!

Burdan yetkililere sesleniyoruz:

Temel ihtiyaçlara yapılan zamlar geri çekilsin!

Belediye personelinin maaşlarına yapılan zamların iptal edilme kararı geri alınsın! '' dedi.