Soydan'dan flaş fındık açıklaması

Soydan'dan flaş fındık açıklaması

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan fındık üreticileri hakkında açıklamalarda bulundu.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu ÜyesiArslan Soydan Fındık üreticileri hakkında açıklamalarda bulundu. SoydanTMO'nun sıcak paraya ihtiyacı olan fındık üreticilerini maddu etmediğini belirterek Soydan, ofisin illerin merkez bölgelerinin yanı sıra bazı ilçelerde de üreticidenfındık aldığını söyleyerek üreticilerin mahsullerinin parasını erken almasının ise memnuniyet verici olduğunu belirtti.

Soydan, "TMO ilk olarak 700 üreticinin hesabına 11,2 milyon, ardından da 3 bin 770 üreticimizin hesabına 75 milyon lira yatırdı." dedi.

Soydan, ödemelerin kısa sürede yapılmasının üreticileri oldukça sevindirdiğini söyleyerek" Bugünlerde üreticilerimize sıcak para gerekiyordu. TMO da bu durumu göze alarak üreticilerimizi mağdur etmedi." diye konuştu.

"TMO'nun erken ödeme yaptığını gören üreticiler şimdi elinden geldiğince buraya ürününü satmaya çalışıyor. Daha önce üretici belli prosedürlerden kaçmak için fındığını serbest piyasaya satıyordu. Ancak TMO'nun ödemelerini hızlı yapması üreticilerin de fikrini değiştirmiş durumda."