Samsun Vezirköprü'de ölüm yolu eylemi

Samsun Vezirköprü'de ölüm yolu eylemi

Samsun Vezirköprü'de vatandaşlar yolda eylem yaptı. Ölümü bekliyoruz diyen kalabalığa destek CHP'den geldi.

Samsun haber-  Türkiye’de kötü olarak kalan nadir yollardan biri olan Vezirköprü Havza yolu üzerinde geçtiğimiz hafta başlanan mucur çalışması vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Her yıl yapılşacağı vaadedilen ancak yapılan yama alışması ve mucur dökülmesinin üzerine çıkamayan Vezirköprü-Havza ve Vezirköprü-Durağan karayolu yine vatandaşın gündeminde.

Bu yıl da geçtiğimiz hafta başlayan asfalt çalışmasına vatandaşlar sadece cam kırılması ve yeni kazalara yol açacağı iddiasıyla tepki gösteriyor.


Var olan yolun üzerine yeniden asfalt çalışması yapılması üzerine vatandaşlar:

Vezirköprü sadece bu geçiştirme çabasını mı hak ediyor? Türkiye’de hemen hiçbir yerde bu kadar bakımsız dar ve kötü yol kalmadı. Ancak her “bu yıl bitireceğiz” açıklaması yapıldıktan sonra ya yama ya da mucur dökülerek geçiştirilen Vezirköprü-Havza yolu sadece araç camlarının kırılmasına neden oluyor. Diyerek serzenişte bulundular.

Yazın aynı şekilde sadece mucur dökülerek bırakılan Vezirköprü Durağan yolu üzerindeki İncesu bölgesi civarında olduğu gibi şimdi de Vezirköprü-Havza yolu üzerinde karayolları tarafından yürütülen asfalt çalışması başladığı günden bu güne tepki almaya devam ediyor.

2015 tarihinde ihalesi yapıldığı belirtilen Vezirköprü Havza ve Durağan yollarına aradan geçen 4 yılda bir türlü başlanamadı. Daha önce “yatırım programına alındı”, “bu yılsonuna kadar bitecek” gibi birçok açıklamayı duyan ancak artık bunlara da inanmadıklarını belirten vatandaşlar:

Sadece radar denetimleri ile vatandaşa ceza kesiliyor. Bu yolda her yıl birçok ölümlü ya da yaralanmalı kazalar meydana geliyor. Sadece seçim zamanı Vezirköprü’ye gelerek Vezirköprü’nün milletvekili olacaklarını söyleyen iktidar partilerinin milletvekilleri diğer zamanlarda neden bu yolları dile getirmiyorlar? Diye şikayet ediyorlar.

Vezirköprü Havza ve Durağan yollarını en son CHP Samsun MilletvekiliNeslihan Hancıoğlu Meclis’e getirerek Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan’ın cevaplaması için soru önergesi vermişti.


Hancıoğlu, konuyla ilgili açıklamasında “Görevi, ulaştırma alanında dengeli, erişilebilir, ekonomik ve güvenli hizmet sunmak olan bakanlığınız; yürüttüğü bütün çalışmaları, ülkemizin her noktasına eksiksiz ve nitelikli bir biçimde ulaştırmak ve bu hizmetlerden her vatandaşımızın sağlıklı bir şekilde faydalanabilmesini sağlamakla mükelleftir.” Diyerek Vezirköprü’nün bağlantı yollarının yetersizliğini dile getirmişti.

Haber: AHMET ALTÜRK