Vali Kaymak:'Samsun Türkiye'nin önemli tarım bölgesi'

Vali Kaymak:'Samsun Türkiye'nin önemli tarım bölgesi'

Samsun Valisi Osman Kaymak, 'Samsun Türkiye'nin önemli tarım bölgelerinden bir tanesi' dedi.

Samsun Valisi Osman Kaymak, 'Bafra, Çarşamba veVezirköprü gibi üç tane ovamız var. Bu ovaların toplam bir milyon 200 bin dekara yakın bir alanında sebze, meyve, fındık ve çeltik üretilmektedir' dedi.

Samsun Valiliği himayesinde Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü'nün ev sahipliğinde 6. Ulusal Üzümsü Meyveler Sempozyumu gerçekleştirildi. 



Samsun, Türkiye'nin önemli tarım bölgesi

Sempozyumda konuşan Samsun Valisi Osman Kaymak, Türkiye'nin önemli bir tarım ülkesi olduğunu vurgulayarak, 'Her geçen gün dünyada tarım ve gıda kritik ve önemi haiz bir alan olmaya devam ediyor. O anlamda sizlerin bu çalışmaları bütün insanlık için çok önemli. Tabi ki, bunları yaparken de gelir elde edip ülkemizin kalkınmasına katkı yapmamız lazım. Aslında buna Samsun açısından baktığımızda da Samsun Türkiye'nin önemli tarım bölgelerinden birisi. Bafra, Çarşamba ve Vezirköprü gibi üç tane ovamız var. Bu ovaların toplam bir milyon 200 bin dekara yakın bir alanında sebze, meyve, fındık ve çeltik üretilmektedir. Tarım Bakanlığımız da bütün kuruluşları Samsun'da örgütleyerek Tarım Bakanlığının taşrada nerde bir kuruluşu varsa mutlaka o Samsun'da kurulmuş. Çünkü Bakanlığımız ve merkezi hükümet Samsun'un bu önemini görerek hemen hemen bütün Araştırma Laboratuvar Merkezleri, Araştırma Kurumları, Ziraat Fakültesi ve Veteriner Fakültesi gibi bütün birimlerini bu şehirde kurgulayarak bölgeden tarımı yönlendirmeye çalışmış ve bence de çok doğru bir iş olmuş' dedi.