Dağcılardan Samsun'da müthiş keşif

Dağcılardan Samsun'da müthiş keşif

Samsunlu dağcılar düzenledikleri doğa yürüyüşünde müthiş bir keşif yaptı.

Her haftaSamsun’un başka bir noktasına düzenledikleri etkinlik ile kent turizmine büyük katkı sağlayan dağcılar kimsenin bilmediği bir şelale keşfetti.

Yakakent İlçesiGözveren Mahallesi sınırları içinde keşfedilen şelaleye Cevizdibi çayı içinde yürüme ile başlayan ardından mini bir kanyona dönüşen ve sıra sıra havuzlar ile tırmanışlı geçişler ile ulaşılabiliyor. Her güzelliğe olduğu gibi bu güzelliğe ulaşmak için de biraz gayret ve mücadele şart. Tamamen bakir kalmış ve biraz mücadele ederek ulaşılabilen çanak içindeki bu şelale Samsun turizmine yeni bir soluk getirebilecek güzelliğe sahip.

Cevizdibi olarak adlandırılan çayın üzerinde bulunan şelalenin keşfini yapan EXPLORER Dağcılık Kulübü kurucularından Özgür Salcan ve Turgay Topdal konu hakkında bilgiler vererek; “ Enerjileri, tarzları ve yaklaşımları ile Samsun’a yeni bir nefes olsa da, EXPLORER Dağcılık Kulübü üyeleri doğa sporlarında yeni değil. Yılların tecrübesini öncelikle hiking, trekking, zirve dağcılığı ve kaya tırmanışı branşlarında gösterenEXPLORER Dağcılık Kulübü olarak Samsun ve yakın çevresi ile şehir dışı doğa faaliyetleri düzenliyoruz. Bu faaliyetlere katılanlara da “kaşif”ler diyoruz. Çünkü katılımcılarımız hem doğayı hem de kendilerini keşfediyor. İster doğayı keşfedin, ister doğada kendinizi keşfedin; doğaya her çıkışın bir keşif olduğunu unutmayın” dediler

HABER: AHMET ALTÜRK