Necattin Demirtaş'tan Flaş Açıklama

Necattin Demirtaş'tan Flaş Açıklama

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Kurban Bayramı sonrasında taşeron işçilere 15 gün ücretsiz izin verileceğini açıkladı. Bu durumdan memnun olmadığını dile getiren Demirtaş, 'Bende böyle olsun istemezdim. Ama belediyeyi bu hale ben getirmedim' ifadelerinde bulundu.

31 Mart yerel seçimi sonuçlarıyla birlikteİlkadım Belediyesi'ni eski başkanErdoğan Tok'tan 264 milyon lira borçla devralanNecattin Demirtaş, maaşların ödenmesinde sorun yaşadıklarını bunun için  taşeron işçileri ücretsiz izine ayıracaklarını söyledi. 

İLLER BANKASINDAN GELEN PAY MEMUR AYLIĞINA YETMİYOR

Belediyenin içinde bulunduğu ekonomik sorunların ortada olduğunu dile getiren Demirtaş, “İller Bankası’ndan gelen paylar memur maaşlarını bile karşılamaya yetmiyor. Belediyeyi bu duruma ben getirmedim. Halkımız bu durumu düzeltmemiz için bize 31 Mart seçimlerinde görev verdi. Biz de bu görevi yerine getirmek ve belediyenin içinde bulunduğu mali sorunları çözmek için çabalıyoruz” açıklamalarında bulundu.

ÜCRETSİZ İZİNE AYRILACAKLAR

Kurban Bayramı’nın ardından bir kısım işçiye ücretsiz izin vereceklerini söyleyen başkan, hiçbir işçinin hakkının kaybolmayacağını dile getirdi. “Hiçbir işçinin hak kaybı olmayacak. Ücretsiz izin meselesi ile ilgili şuan bir hazırlığımız var. Burada ücretsiz izne çıkartılacak işçilerle ilgili hiç kimseye ayrıcalık tanınmayacak. Düşüncemiz, işçilerimizi gruplar halinde 15 gün ücretsiz izne çıkartmak. Bunu da Kurban Bayramından sonra uygulamayı planlıyoruz. Ancak şuan için belediyede işçilerin ücretsiz izne çıkartılması söz konusu değil. Bizde işçilere ücretsiz izin verilmesine yada işten çıkartılmasına meraklı değiliz. Ancak durum ortada” diye açıkladı.

PERSONELLERE YARIM ÖDEME YAPILABİLDİ

Başkan,Emlak ve Çevre temizlik Vergilerinin ödenmesi ile ilgili çağrıya vatandaşların gösterdiği duyarlılığı vurguladı. “Emlak ve ÇTV borçları ile ilgili aynı duyarlılığı vatandaşlarımızdan bekliyoruz. Geçtiğimiz aylarda personele yarım maaş ödemek zorunda kaldık. Personel yarım maaş alırken bende yarım maaş aldım. Bu konuda kimseye bende dahil ayrım yapılmadı” ifadelerini kullandı. Demirtaş 4 ay içerisinde  belediyenin toplamda 24.5 milyon borcunu ödedi.