Doğalgaz'a zam yolda

Doğalgaz'a zam yolda

MMO Başkanı Yunus Yener, elektrik ve doğalgaza yeni zamların yolda olduğunu söyledi.

MMO BaşkanıYunus Yener, elektrik ve doğalgaza yeni zamların yolda olduğunu söyledi. Yener, peş peşe yaşanan zamlarla bir asgari ücretlinin maaşının beşte birinin faturalara gittiğini söyledi.

MAKİNE MÜHENDİSLERİ ODASI YAPILMASI GEREKENLER RAPORU HAZIRLADI

TMMOB Makine Mühendisleri Odası (MMO) Elektrik ve Gaz Fiyat Artışlarını İrdeleyen, “2019 Temmuz Ayı İtibarı ile Elektrik ve Doğalgaz Fiyatları, Tarife Uygulamaları, Maliyetleri Artıran Etkenler ve Yapılması Gerekenler Üzerine Oda Raporu”nu açıkladı.

ÖZEL ŞİRKETİ KOLLAYAN POLİTİKA YÜZÜNDEN ZAMLAR YOLDA

MMO Başkanı Yunus Yener, “Siyasal iktidarın izlediği toplum çıkarlarını değil özel şirketleri kollayan politikalar nedeniyle elektrik ve doğal gaz fiyatlarında yeni zamlar gündemdedir” dedi.

2017 RAPORUNA GÖRE 2018 RAPORUNDA % 71 – 72 ZAM VAR

Raporda 2017 sonuna göre 2018 sonunda elektrik fiyatlarının konutlarda yüzde 45, diğer tüketici gruplarında ise yüzde 71-72 oranında zamlandığı vurgulandı. Bunun üzerine raporda 2019 temmuz ayında gelen yüzde 15 zam ile beraber 2017 sonuna göre ortaya çıkan zammın konutlarda yüzde 50 ve diğer tüketici gruplarında yüzde 98’e vardığı kaydedildi.

ÇIKAN RAKAMLAR BU FATURALARLA YANAŞAMAZ!

Zaman içinde elektrik, su ve doğalgaza gelen zamlarla beraber artık asgari ücretlinin gelirinin beşte biri faturalara gidiyor. MMO güncel fiyatlarla Ankara’da ikamet edilen bir konutun fatura bedellerini de derledi. Rakamlar “bu faturalarla yaşanmaz” dedirtiyor.