YKS Öğrencileri Mezuna kalıyor

YKS Öğrencileri Mezuna kalıyor

Mezuna kalmanın anlamı nedir? Mezuna kalmak nedir ne anlama geliyor? Nasıl mezuna kalınır? Mezuna kalınca ne oluyor?

ÖSYM YKS sonuçlarını açıkladı. Sınav sonuçlarından memnun kalmayan öğrenciler mezuna bırakacaklarını söyledi.Mezuna kalmak nedir? Detaylar haberimizde…

Açıklanan YKS sonuçlarının ardından mezuna kalmak kavramı duyulmaya başlandı. Mezuna kalmanın tanımı nedir ve ne anlama geliyor? Puanını beğenmeyen öğrenciler mezuna kalıyor.

BARAJI GEÇEMEYEN ÖĞRENCİLER MEZUNA BIRAKIYOR

Her yıl yapılan Üniversite sınavının daha sonuna geldik. Sınav sonuçlarının açıklanması ile beraber puanından memnun olmayan veya barajı geçemeyen öğrenciler mezuna kalacağını belirtti.

MEZUNA KALMAK NEDİR?

Mezuna Kalmak Nedir? Mezuna kalmak deyimi öğrencilerin hayal ettikleri veya istedikleri puanı alamayıp kendilerine 1 yıl daha sınava hazırlanmak için verdiği şanstır.

Mezundan kasıt ise öğrenci artık mezun olmuş ve lise diploması almıştır. Mezuna kalan öğrenci, kendilerine daha çok zaman ayırıp ders çalışma şansları elde edebilmektedir. Mezuna kalmak genel olarak kendine 1 yıl yıl daha şans verip Üniversite sınavına hazırlanmak diyebiliriz.

MEZUNA BIRAKMANIN EN BÜYÜK AVANTAJI TECRÜBE

 Mezuna bırakmanın avantajları ise tecrübedir. Çünkü artık geçirdiğiniz bir sınav tecrübesi ve bilgi birikimi vardır bu da çalıştığı konuları ve dersleri daha iyi kavrayacağı ve puanlarını yükselteceği bir şans doğuyor. Dezavantajları ise bir zaman kaybı olarak görünüyor.

Üniversiteye giren yaşıtlarınız hayata daha önce başlarken siz zaman kaybediyorsunuz ve gireceğiniz sınavda da sonucunuzun nasıl geleceği belli değil bu belirsizlikten dolayı da stres yaşayabiliyorsunuz.