Şule Çet olayı nedir? Şule Çet Cinayeti Nedir? Şule Çet Davası ne zaman?

Şule Çet olayı nedir? Şule Çet Cinayeti Nedir? Şule Çet Davası ne zaman?

Ankara'da Gazi Üniversitesinde öğrenci olan Şule Çet 29 Mayıs 2018 tarihinde bir plazanın 20'inci katından düşerek şüpheli bir şekilde hayatını kaybetmesi Türkiye'nin gündemine oturmuştu. Yapılan davaların ertelenmesi ve yapılan ilk mahkemede zanlıların serbest bırakılması günlerce konuşulmuştu.

ŞULE ÇET’İN MAHKEMESİ YARIN

Yapılan duruşma sonucunda Mahkeme ara karar açıklarken, duruşmayı 10 Temmuz'a ertelemişti. Sosyal medya üzerinden #şuleçetiçinadalet etiketiyle davaya destek olan birçok kişi büyük bir sabırsızlıkla yarın yapılacak olan mahkeme kararını bekliyor.



ŞULE ÇET KİMDİR?

Ankara'da Gazi Üniversitesi öğrencisi, Şule Çet, 29 Mayıs 2018 tarihinde bir plazanın 20'inci katından düşerek şüpheli bir şekilde ölmesiyle Türkiye'nin gündemine oturmuştu. Şule Çet'in davası 6 Şubat 2019 tarihinde başlamıştı.

İNTİHAR MI? CİNAYET Mİ?

Ankara'da, bir plazanın 20'nci katından şüpheli bir şekilde düşerek ölen üniversite öğrencisi Şule Çet'in avukatı, tutuklu yargılanan sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Akand için güvenlik kamerası saatine göre olayın ardından 18 dakika ofiste kaldıklarını ve delilleri kararttıklarını ileri sürdü. Mahkeme heyetinin talebi üzerine plaza yönetimi, güvenlik kamerası saatinin 10-11 dakika ileride olduğunu bildirmişti.

ŞULE ÇET İÇİN ADALET

Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Koca tarafından yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, Çet'in cinsel saldırıya maruz kaldığı ve plazadan atılarak öldürüldüğü belirtilmişti. Bu kapsamda sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Arand hakkında "kasten öldürme", "cinsel saldırı" ve "hürriyeti yoksun bırakma" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 39'ar yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın görülmesine başlatılmıştı.


ŞULE ÇETİN ZANLILARI YURT DIŞINA KAÇMAYA ÇALIŞTILAR

Plazanın 20’nci katından düşerek şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Şule Çet’in zanlıları olayın ardından yurt dışına kaçmaya çalıştıkları ortaya çıkmıştı.

ŞULE ÇET’İN ZANLILARI TUTUKLANDI

Şule Çet'in ölümü ile ilgili olarak Sulh Ceza Hakimliği'ne tutuklanmaları için sevk edilen şüpheliler Çağatay A. ve Berk A. atılı suçlardan nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmıştı.

ŞULE ÇET’İN DURUŞMASI ERTELENDİ

Ankara'da bir plazadan düşerek ölen üniversite öğrencisi Şule Çet davasına devam edildi. Mahkeme ara karar açıklarken, duruşmayı 10 Temmuz'a erteledi.