15 Temmuz 2019 tatil mi? 15 Temmuz kaç gün tatil?

15 Temmuz 2019 tatil mi? 15 Temmuz kaç gün tatil?

FETÖ tarafından darbe girişiminde bulunulan ancak milletin kendi iradesine sahip çıkma azim ve kararlılığı ile Demokrasi ve Milli Birlik Günü'ne dönüşen 15 Temmuz tatil olacak mı?

2019'da 15 Temmuz Pazartesi gününe denk geliyor. Vatandaşlar haftanın ilk gününde "15 Temmuz 2019 tatil mi?" sorusunun yanıtını araştırıyor. 15 Temmuz tatili ile birlikte haftasonu 3 gün resmi tatil olacak.

15 TEMMUZ'UN ÖNEMİ 

15 Temmuz 2016 yılında Fettullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi hainler tarafından Türkiye Cumhuriyeti'ne yönelik darbe girişiminde bulunulmuş ancak Türk milleti bu hainliğe izin vermemişti.
İstanbul’daki Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü jandarma tarafından kapatıldı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman ve yaklaşık 50 kadar milletvekilinin mecliste bulunduğu sırada F-16 savaş uçakları meclis üzerinde uçuş yaparak parlamentoyu dört kez bombaladı.


Ankara’nın Beştepe semtinde bulunan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na bombalama girişiminde bulunulsa da başarılı olunamadı, Muğla’nın Marmaris ilçesinde bir otelde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı suikast girişiminde bulunuldu.

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak, Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal ve Jandarma Genel Komutanı Galip Mendi darbeyi gerçekleştiren askerler tarafından rehin alındı.


Ancak tankların önüne siper olarak F16 uçaklarına taş atarak kendi canını hiçe sayarak demokrasisine ve ülkesine sahip çıkan Türk milleti bu ihanetin önüne geçmişti. İlerleyen süreçte 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ilan edildi ve resmi tatil olarak kabul edildi.