Cemil Deveci'den flaş açıklamalar

Cemil Deveci'den flaş açıklamalar

Samsun'da yalı kafeinin satılması hakkında Atakum Belediye Meclisi yalı kafe için tek yürek oldu.

Durum hakkında meclis birleşirken açıkalmada bulunanAtakum Belediye başkanı Cemil Deveci "Atakum'un Kavak'tan farkı olmaz" cümlesini kullandı.

Yaptığı açıkalmanın ardından bir çok yerden tepki görmesinden sonra konu hakkında açıkalma yapıldı.

Deveci yaptığı yeni açıkalamsında "Kavak" kavramının konuşma bütünlüğünden bağımsız olarak farklı yorumladığını ifade etti.Başka Deveci'nin Yalı Kafe hakkında yapmış olduğu açıklamada "Atakum'un Kavak'tan farkı olmaz" ifadesi tepki görmüş.Gelen tepkilerin ardından Cemil Deveci yeni bir açıklama yaptı.

FARKLI YORUMLANMIŞTIR

Konuya hakkında yapılan açıklamada şu cümlelere yer verildi:

"14.06.2019 tarihinde gerçekleşen Atakum Belediye Meclisi'nde, Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci'nin Atakum sahilinde bulunan, yıllardırYalı Kafe & Restoran olarak Atakum Belediyesi tarafından vatandaşa hizmet eden, ancak İller Bankası'na ait söz konusu alanın satışa çıkarılarak ticari alana dönüştürülme niyetine ilişkin meclis üyelerini bilgilendirmek maksadıyla yaptığı konuşmada birtakım ifadelerin, konuşma bütünlüğünden bağımsız olarak farklı yorumlandığı tespit edilmiştir.

Atakum sahili, 40 kilometrelik bandıyla Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin yönettiği, yalnızca Atakumluların değil, Samsun'un her ilçesinden ve çevre illerden de ziyaretçi akınına uğrayan, Karadeniz Bölgesi'nin en önemli sahil alanlarından birisidir. Mecliste gerçekleştirdiği konuşmasında bu önemli noktalara vurgu yapan Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, söz konusu alanın ticari kaygılarla başka bir alana dönüştürülmesiyle Atakum'un denizle olan bağlantısının kesileceğini ve kara kentine dönüşeceğini ifade etmiştir. Bu konuşmada da Samsun'un iç kesimlerinde bulunan ve denizi olmayanKavak, Vezirköprü, Asarcık gibi ilçelerimizden 'Kavak' ilçesini örnek vermiştir. İlgili konuşmada Kavak örneğinin verilmesi, Kavak ve Kavaklılar adına bir kasıt taşımamaktadır. Kavak'ın gelişimine, kültürüne; Kavak'ta yaşayan insanların yaşam biçimlerine değil yalnızca coğrafi özelliklerine atıf yapılmıştır. Basının ve kamuoyunun bilgilerine sunarız."