Samsun'da YKS sınavında bunlar yaşandı

Samsun'da YKS sınavında bunlar yaşandı

Samsun'da Büyükşehir Belediyesine bağlı zabıta ekipleri, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na(YKS) geç kalan adayların yardımına koştu.


Samsun'daYKS nedeniyle şehrin belirli noktalarında görevlendirilenBüyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, sınavlara yetişmekte zorlanan öğrencilerin imdadına yetişti.

ZABITA TEYAKKUZA GEÇTİ

Milyonlarca lise son sınıf öğrencisinin üniversiteli olabilmek için büyük umutlar ve çabalarla hazırlandığıYKS heyecanı tüm yurtta olduğu gibi Samsun'da da başladı. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, sınava giren adayların sorunsuz ve sağlıklı bir sınav süreci geçirmesi için bir dizi önlem aldı.

GÜRÜLTÜYE GEÇİT YOK

Sınavın yapılacağı 2 gün boyunca öğrencilerin gürültüden rahatsız olmaması için kent merkezlerindeki inşaatlar sınav süresince durdurulurken zabıta ekipleri sınav salonlarına yakın yerlerde pazar yerlerini de 'gürültü'ye karşı kontrol altına aldı. Zabıtalar, öğrenciler sınavdayken okul çevrelerinde seyyar satıcıları, kent merkezinde ise sürücüleri 'gürültü yapmamaları' konusunda uyardı.

HIZIR GİBİ YETİŞTİLER

Öte yandan, kentin belirli noktalarında konuşlanan zabıta ekipleri, sınava geç kalan öğrencileri sınav merkezilerine yetiştirmek için seferber oldu. Zabıtalar, özellikle sınav merkezini bulmakta zorlanan gençleri araçlarla sınav salonlarına taşıdı. Zabıtanın bu davranışı öğrenci ve velileri tarafından takdirle karşılandı.