Samsun'un yıldızları belli oldu

Samsun'un yıldızları belli oldu

Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, İstanbul Sanayi Odası tarafından yapılan anketle hazırlanan 2018 yılı Türkiye'nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasına girerek Samsun'un gurur markası olan üç firmayı kutlayarak, başarılarının devamını diledi.

İstanbul Sanayi Odası'nın her yıl yaptığı  Türkiye'nin İlk 500 Büyük Sanayici Kuruluşu'nun 2018 yılı raporu sonuçları açıklandı.

Açıklanan sonuçlara göre, listeye giren üç firma  Samsun'un gururu oldu. Geçen yıl açıklanan raporda 74 sırada yer alan Yeşilyurt Demir Çelik Endüstrisi ve Liman İşletmeleri Ltd. Şti., 2.488.486.631 TL üretimden net satışla altı basamak birden yükselerek 68’inci sırada kendine yer buldu.

Samsun’un listede olan bir başka markası ise, Borsan Kablo Elektrik Aydınlatma İnşaat San. ve Tic. A.Ş. oldu. 2017 yılında 449’uncu sırada bulunan Borsan Kablo Elektrik Aydınlatma İnşaat San. ve Tic. A.Ş., bu yıl 501.242.284 TL üretimden net satışla 38 basamak birden yükselerek 411’inci sırada Türkiye’nin gurur markaları arasında yer aldı. Bu yıl listeye giren bir başkan Samsun’un gurur markası ise, Vezirköprü Orman Ürünleri ve Kağıt Sanayi A.Ş. oldu. Geçen yıl ikinci 500’de bulunan Vezirköprü Orman Ürünleri ve Kağıt Sanayi A.Ş., bu yıl 429.712.656 TL üretimden net satışla 484’üncü sıradan İlk 500’e girmeyi başardı.

Murzioğlu: “Gurur ve onur duyuyorum”

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin ilk 500 sanayi kuruluşu arasına girmeyi başaran Samsunlu firmaları kutlayarak, başarılarının devamını diledi. Listede yer alan Samsunlu firmalarla gurur ve büyük onur duyduklarını ifade eden Başkan Murzioğlu, "Göğsümüzü kabartan üç firmamızla ne kadar övünsek azdır. Zor bir süreçten geçtiğimiz aşikar. Yaşanan tüm zorluklara rağmen Samsun'dan üç firmamızın sıralamada basamak da yükselerek yer almasının anlamı ve önemi bizler için çok büyüktür. Bu firmalarımız çalıştılar, ürettiler, insanlarımıza iş ve aş sağladılar. Gurur kaynağı olan firmalarımız ülkeye sağladıkları katma değerle mücadeleyi, cesareti, inancı, azmi ve iradeyi temsil ettiler. Üretimin ve istihdamın, ihracatın gerçek kahramanları olan bu işletmelerimiz şehrimizin kalkınmasında ve markalaşmasında önemli bir rol üstlendiler. Firmalarımızın başarılarında payları olan herkese şükranlarını sunuyorum. Güzel ülkemizin sorunları da zenginliği de bizim. Umutsuzluk, kötümserlik aşılayanlara inat ülkemizin ve çocuklarımızın geleceği için hep birlikte çalışma zamanı. Birlik ve beraberliğimizi perçinleme zamanı” dedi.