Sayıları 100 binin üzerinde

Sayıları 100 binin üzerinde

Askerlik teklifi kabul edildi. Askeri kaynaklara göre 6 aylık süreyi dolduran askerlerin sayısı 100 binin üzerinde.

65 maddeden oluşan yeni askerlik düzenlemesi TBMM Başkanlığına sunuldu sonrasında da Milli Savunma Komisyonu'nda kabul edildi.

6 AYLIK SÜREYİ TAMAMLAYANLAR TERHİS OLABİLECEK

Yasanın 28 ya da 29 Mayıs tarihinde kabul edilmesi beklenirken aynı gün Cumhurbaşkanın onayına sunulması hedefleniyor. Yasanın Resmî Gazete'de yayımlanması durumunda, altı aylık askerlik süresini tamamlayanlar bayramdan önce terhis olabilecek.

100 BiNiN üZERiNDE OLDUĞU DİLE GETİRİLİYOR

Askeri kaynaklara göre 6 aylık süreyi dolduran askerlerin sayısı 100 binin üzerinde. Getirilen yeni sistemle beraber isteyenler 2 bin lira maaşla askerliklerine devam edebiliyor. Sigorta primleri de devlet tarafından ödeniyor.

BEDELLİ DE YAŞ SINIRI KALKIYOR

Bedelli askerlik  uygulamasında yaş sınırı kaldırılırken 20 yaşına gelmiş ve 31 bin lirayı ödeyebilecek her kişi bedelliden faydalanabiliyor.

BAKAYA KALANLARIN SAYISI NE KADAR?

Çok fazla sayıda  bakaya kalanların olduğu bilgisini veren Millî Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, 460 bin civarında yoklama kaçağı ya da bakaya olduğunu açıkladı. . Alpay “Yoklama kaçağı ve bakaya kalanlar bedelli askerlikten faydalanamayacak ancak kanunun yürürlüğe girdiği günden önce yoklama kaçağı olanlar ve bakaya kalanlar ancak bir defaya mahsus faydalanabilecekler” dedi.

Yeni sistemin devlete artı bir maliyet getirmeyeceği söylenirken bedelli ve dövizle askerlikten gelecek olan kaynağın yeni sistem için yeterli olacağı ifade ediliyor. Bedelliden elde edilen gelirle 6 aydan sonra askerde kalanların harçlıklarının ödeneceği de konuşulanlar arasında yer alıyor.

Kaynak: Türkiye Gazetesi