Emeklilerin gözü kulağı bu gelişmede

Emeklilerin gözü kulağı bu gelişmede

Memurlara ödenen aile yardımı emeklilere de ödenmesi talebi kabul edildiği takdirde emeklilere aylık ek olarak 344 lira ödeme yapılabilecek.

Emeklileri yakından ilgilendiren bir gelişme söz konusu eğer talep kabul edilirse emekli aylıklarında artış olacak.

EMEKLİLERE AYLIK 344 LİRA EK GELİR

Memur sendikaları ve Türkiye Emekliler Derneği, memurlara verilen aile yardımının emeklilere de ödenmesini gündeme taşıdı. Söz konusu talep hayata geçerse emekliler aylık 344 lira ek gelire kavuşabilecek.

Geçtiğimiz günlerde yine Ankara'yı mesken tutan Türkiye Emekliler Derneği Erzurum Şube Başkanı Ahmet Degen, Emekliler promosyon, ikramiye, ek ödeme gibi uygulamalarla maaşlarına ilave gelir elde edebilirken, bunlara bir yenisinin daha eklenmesi için genel merkez nezdinde yoğun bir çalışma başlattıklarını bildirdi.


Başkan Degen ayrıca, Türkiye Emekliler Derneği, "Kamu çalışanlarına ödenen aile yardımını, tüm emeklilere de aile yardımı desteği olarak getirilsin" çağrısı yineledi.

Hükümetten maaş oranlarında iyileştirme yapılması yönündeki  beklentilerinin devam ettiğini dile getiren  Başkan Ahmet Degen, "Genel merkezimiz ile yaptığımız yoğun temas ve istişarelerden sonra üyelerimizi maddi anlamda rahatlatacak ek ödenek için genel başkanımız Kazım Ergün sıkı bir şekilde çalışıyor. Beklentimiz sadece ek ödenek değil tabiki, İntibak zamlarının da takipçisiyiz. Bu konuda da Genel Merkezimiz ve Şube Başkanları olarak gerek Türkiye büyük millet meclisinde ve gerekse bakanlıklar nezdinde temaslarımızı sürdürüyoruz" dedi.