'Samsun'a direk uçak seferleri olursa Arap turist patlaması yaşanır'

 'Samsun'a direk uçak seferleri olursa Arap turist patlaması yaşanır'

Arabian Travel Market Dubai 2019 Dubai Uluslararası Turizm Fuarı'nda Samsun'a yoğun ilgi gösteren Arapların en çok talep ettiği konu direk uçuş seferleri olurken Vezirköprü Kanyonu ve Ayvacık'a hayran kaldılar.

Turki Arabi Travel Seyahat Acentesi CEO’su Metin Çalışkan,  Samsun ve Orta Karadeniz Bölgesi’ni  Arabian Travel Market Dubai 2019 – Dubai Uluslararası Turizm Fuarı’nda tanıttı.

Çalışkan, Arapların Vezirköprü Kanyonu ve Ayvacık başta olmak üzere Samsun’a hayran kaldıklarını ve yoğun bir ilgi gösterdiklerini söyleyerek; “ Dubai fuarında TÜRSAB tanıtım standı açtı. Biz de bu stantta görev aldık. Dubai Ortadoğu’nun en büyük fuarı. Dünyadaki bütün seyahat acentalarının, otellerin ve turizm şirketlerinin buluştuğu bir yer. 2019 turizm sezonunun tüm satış ve pazarlaması bu fuarda oluyor. Dolayısı ile Türkiye’ye gelecek Ortadoğulu turist orada belli oluyor. Biz de Samsun’u burada tanıttık ve Vezirköprü Kanyonu ile Ayvacık’a bayıldılar ” dedi.

DİREK UÇUŞLAR OLMAZSA OLMAZ

Katar, Bahreyn, Dubai, Suudi Arabistan, Ürdün, Cezayir, Mısır ve Iraklı seyahat acentaları ile  Samsun’a turlar konusunda bağlantı kurduklarını ifade eden Çalışkan; “ Ailelere yönelik doğa turizmi konusunda bağlantılarımızı bu ülkeler ile kurduk. Tabi bizim isteğimiz, talebimiz Ortadoğu ile direk uçak seferleri yapılması. 2018 yılında bu ülkelerden Trabzon’a 880 uçak seferi düzenlenmiş. Samsun’a direk uçak seferleri olursa Arap turist patlaması yaşanır. Samsun Arap turistler için yeni bir destinasyon yeni bir şehir ve çok merak ediyorlar. Önümüzdeki tek engel uçak seferleri” şeklinde konuştu.