Erhan Usta: 'Kazanacağım'

Erhan Usta: 'Kazanacağım'

Samsun Milletvekili ve Bağımsız Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Erhan Usta seçim çalışmaları kapsamında Samsun basını ile Yalı Cafe'de bir araya geldi.


Usta “Kaynak bulamazmışız,hizmet edemezmişiz inanmayın bunlara, göreceksiniz Samsun kaynaktan geçilmeyecek” dedi.
Samsun Milletvekili ve Bağımsız Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Erhan Usta halktan gelen yoğun talep üzerine bağımsız olarak aday çıkma kararı aldığını belirterek; “ Şuna dikkat edelim yerel seçim yapıyoruz. Ülkemizde siyasi partilerimizin genel başkanları genel seçim havası estiriyorlar. Bağımsız aday olarak bütün partileri ve siyasi görüşleri kucaklayan bir yapıdayız. Samsun bağımsız adayı olarak kazanacağız” dedi.


Anket sonuçlarına göre önde olduğunu savunan Usta; “Milletimiz dayatmalara karşı beni millet aday çıkardı. İnşallah bu seçimleri kazandığımızda milletimiz şunu demiş olacak ; ‘Ey siyasi parti liderleri, ey oradaki oligarklar sizin dediğinizi bu kez yapmıyoruz. Kendi bağrımızdan bir tane adayı seçtik.’ Diye meydan okuyacaklar. Biz milletin adayıyız ve gücümüzü milletten alıyoruz. İnşallah hep beraber başaracağız ve hep beraber Samsun’u yöneteceğiz” şeklinde konuştu.
Usta seçildiği takdirde hiçbir siyasi partiye geçmeyeceğini belirterek; “Beş yıl boyunca bağımsız olarak yolumuza devam edeceğiz. Çünkü bana her kesimden oy geliyor. Samsun her geçen gün geriye gidiyor. 2014 yılında kişi başı gelirine göre 38. Sırada idi. 2017 yılında ise 43. Sıraya gerilemiş. Bunu tersine çevireceğiz. Samsun’un tarım, turizm ve ulaşım imkânları ile bunu çok rahat başaracak. Samsun’da un var, şeker var ama bunları pişirecek usta yoktu. Şimdi Usta’da geldi. Samsun’u hep beraber daha güzel bir geleceğe taşıyacağız” dedi.
BELEDİYELERİN KAYNAKLARINI ANLATTI

Belediyelerin kendi gelirlerinin olduğunu söyleyen Erhan Usta; “Belediyelerin 3 tür geliri vardır. Bunlardan birincisi vergilerdir. Bu vergiler zaten toplanıyor. Biz bu vergileri en adil şekilde toplayacağız. İkincisi de hazineden gelen pay, bakın burası çok önemli yardım değil pay. Bu payları her belediye alıyor, bu yasalaştırılmış bir hak. Bu payı her partili belediyelere veriyorlar, bizde bu payı alacağız. Üçüncüsü ise uluslararası fonlanlardır” dedi.
SAMSUN KAYNAKTAN GEÇİLMEYECEK
Ekonomist olduğunu söyleyen Erhan Usta, Samsun’a nasıl yatırım çekeceğini anlattı. Usta açıklamasını şu sözlerle sürdürdü; “Biz Uluslararası arenayı iyi biliyoruz. Devlet Planlama Teşkilatı’nda çalışırken biz Uluslararası arenada ülkeye bir sürü kaynak getirdik, Samsun’a da getiririz evvel allah. Çantamızı alıp gezeceğiz arkadaşlar. Önce Samsun’u gezeceğiz yatırımcı çekeceğiz, sonra ülkeyi, sonra da yurt dışını gezip Samsun’a yatırımcı getireceğiz. Köylerde genç kalmadı, her biri bir yerlerde çalışamaya gidiyor neden, çünkü Samsun’da iş yok. Samsun’un istihdam sorununu Türkiye’deki ismi sayılı ekonomistlerden olan Erhan Usta çözer. Kaynak bulamazmışız,hizmet edemezmişiz inanmayın bunlara, göreceksiniz Samsun kaynaktan geçilmeyecek.”
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA KURTARMAYACAK
Tüm anket sonuçlarının kendi lehine olduğunu belirten Erhan Usta, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 3 Mart Pazar günü Samsun’a gelmesinin de seçmen üzerinde pek bir etki oluşturamayacağını çünkü vatandaşın evde kaynayan tenceresinin derdinde olduğunu söyledi.
Usta;” Cumhurbaşkanı’nın Samsun’a gelmesi de bunları kurtaramayacak. Üstelik Mustafa Demir her konuştuğunda benim oy oranım artıyor. Ben bu nedenle TV programına birlikte çıkalım halk bizi dinlesin ondan sonra kararını versin istiyorum ” dedi.