'Projelerini anlattı, oy istedi'

'Projelerini anlattı, oy istedi'

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir, Ticaret ve Sanayi Odası Şubat Ayı Meclis Toplantısına katıldı. Demir, projelerini anlattı sonra da üyelerden 31 Mart seçimleri için oy istedi.

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan AdayıMustafa Demir, Ticaret ve Sanayi Odası Şubat Ayı Meclis Toplantısına katıldı. Mustafa Demir, Samsun’un kuzeyin en önemli merkezi ve bölgenin başkenti olduğunu söyledi. Demir, “Samsun’un ticaret ve sanayi anlamında büyük potansiyeli ve avantajları var. Buna rağmen şu anda ihracaat rakamlarımız 650 milyon dolar seviyelerinde. İş dünyasından içinizden gelen biri olarak bu rakamları daha ileri götürebilmek için neler gerektiğini çok iyi biliyorum. 12 yıl milletvekilliği, 5 yıl komisyon başkanlığı ve 2 buçuk yıl da bakanlık yaptığım için yerel yönetimlerin bir ilin ticaretine nasıl ve ne kadar katkı verebileceğini çok iyi biliyorum. Samsun’da ticaret ve sanayinin gelişmesi için bir büyükşehrin ne kadar gücü varsa hepsini kullanacağım bundan emin olabilirsiniz” dedi.

 

Samsun’da sanayici ve yeni yatırımcılar için arsa üretmek gerektiğini yeni Organize sanayi bölgelerine ihtiyaç duyulduğunu belirten Mustafa Demir şunları söyledi: Göreve geldiğimde ilk iş şehir merkezine 3 bin 500 dönümlük OSB alanı oluşturmaktır. TİGEM arazisinin içinde yaklaşık 2 bin 500 dönümlük bir alan var burasını da OSB alanı yapacağız. Yani görev sürem içinde 12 bin 500 dönümlük şehir merkezinde yatırım için arazi üreteceğiz. Şu anda yaklaşık 4 milyon dolarlık yatarım yapmaya hazır ancak arsa bulamayan yerli ve yabancı yatırımcı var. Samsun’un en önemli sorunlarından biri de otopark ve trafik sorunu. Şehre dikey bulvar yok. En az iki tane dikey bulvar yapacağız. Yerlerini belirlediğimiz parselleri kamulaştırıp otopark yapacağız. Saathane projesini bir an önce tamamlayıp yaya trafiğine açacağız. Raylı sistemin Atakum kısmını yerin altına indireceğiz. Raylı sistemi havaalanından Ondokuzmayıs ilçesine kadar götüreceğiz. Bu şehri birlikte yöneteceğiz.

İlhan Demircioğlu