'Ben olmazsam Mustafa Demir kazanacaktı!'

'Ben olmazsam Mustafa Demir kazanacaktı!'

Samsun Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Adayı Erhan Usta, AK Parti'nin kazanması için muhalefet oylarını bölmek sureti ile Mustafa Demir lehine bir proje olarak aday olduğuna dair iddiaları yanıtladı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Bağımsız AdayıErhan Usta; “Samsun’un 31 Mart günü Türk siyasetinin ezberlerini bozacak bir çıkış yapabileceğini söyledi.
Samsun Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Adayı Erhan Usta, Türkiye’de siyasetin tepeden inme ve antidemokratik biçimde işletildiğini kaydederek; “ Siyasi partiler halk da karşılığı olmayan isimleri yukarıdan gönderme ile belirliyorlar. Parti tabanına güya temayül yapıyorlar. Sonra da Ankara’dan gelen bir heyetle kurulan komisyonlarda meclis üyelerini belirliyorlar. OysaSamsun tepeden bindirme gönderilen adaylara mecbur değil. Bir bağımsız adayı seçmekle de bu tepkiyi parti merkezlerine gösterecek Samsun halkı Türk siyasetinin ezberlerini bozacak bir çıkış yapabilir. Aksi takdirde antidemokratik zorlamalara katlanmaya devam edeceğiz. Arkasında bir menfaat çetesinin olduğu isimler meclis listelerinde birinci sıraya yazılarak Samsun’un nasıl parsellenerek istediğini biliyoruz” dedi.
BENİM ÇIKIŞIMDAN AK PARTİLİLER RAHATSIZ
KendisininAK Parti’ye fayda sağlamak için bağımsız aday olarak projesi olduğuna yönelik iddiaları da cevaplandıran Usta; “ Benim kişiliğimi bilen insanlar bir proje adamı olmayacağımı bilirler. Ama beni tanımayan insanlar için durumu ele alalım. İYİ Parti’nin kendi ifadesidir anket sonuçlarında İYİ Parti’nin benimle seçime girmesi durumunda kazanacağım. Benim dışımdaki adaylarla da kazanamayacaklarını ifade ettiler. Bu durumda ben olmadığımda seçimi kim alıyor? Mustafa Demir kazanıyor. Ben olmadığımda Mustafa Demir’e hayırlı olsun. Ben devreye girmem bir durum değişikliği yapacaksa o zaman bu Mustafa Demir’in durumunu değiştirir. Benim aday olarak çıkışım da en çok AK Partilileri rahatsız etti ve bu proje dedikodularını onlar çıkardılar. AK Parti’den para aldığımı söyleyenler AK Partililer” ifadelerini kullandı.
ASIL PROJEYE İYİ PARTİ ALET OLUYOR
Kendisinin ikinci sırada adaylık açıkladığını da belirten Usta; “Olaylara kronolojik yaklaşalım. Önce Mustafa Demir adaylığını açıkladı. Sonra ben bağımsız adaylığımı açıkladım. En son Millet İttifakı adayı olarak Hayati Tekin Bey açıklandı. Bir proje işi varsa o zaman İYİ Parti alet oluyor. Sen madem seçimi kazanamayacaksın neden aday açıklıyorsun? Bırak Mustafa Demir ile ben kozlarımızı paylaşalım. Benim adaylığım Mustafa Demir’e yaramıyor tam tersi zora sokuyor. Vezirköprü’de yaptığımız bir miting oldu. Anket yaptırdık orada 40 bin oy alıyorum. Ben oyu kimden nereden alacağım? AK Parti’nin yüzde 80 oy oranlarına sahip olduğu bir yerden alıyorum bu oyu ben. Üstten yapılan ittifaklara bakmayın. İttifakları millet yapar. Parti ittifak yaptı diye taban her zaman o doğrultuda hareket etmez. Şimdi AK Parti MHP ittifak yaptı diye MHP tabanı Mustafa Demir’e Erdoğan Tok’a oy vermez. Zaten Erdoğan Tok bu adamları MHP’li diye işten atmış. Ben MHP’ye ihanetten ihrac olmadım MHP’lilerin ülkücülerin hakkını aradığım için ihrac oldum. Taban bunun çok iyi farkında ve bu bize geri dönüş olarak geliyor ” diye konuştu.
Mustafa Bilik