İlkadım ve Atakum'da meclis savaşları!

İlkadım ve Atakum'da meclis savaşları!

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde belediye başkan adayları netleştikten sonra gözler meclis üyeleri listesine çevrildi.

İlkadım veAtakum’da büyükşehir meclis üyeleri tamam gibi.31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde belediye başkan adayları netleştikten sonra sıra meclis üyeliklerine geldi. Özellikle ilçe belediyelerinde ilçelerini büyükşehir belediye meclisinde temsil etmek için büyük yarış var. İlkadım ilçesinde isimler net gibi. Meclis listesinin ilk 4 sırasındaki isimler büyükşehir belediyesi meclisinde partilerini temsil edecek. Belediye başkanının seçildiği parti ise bir tane kontenjan meclis üyesi kazanmış olacak.

İlkadım ilçesinde bu 5 isim tamam gibi. İlkadım Belediyesi Başkan Vekili Erol Köroğlu, Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz’a yakınlığı ile bilinen Yavuz Yılmaz, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir’e yakınlığı ile bilinen Hasan Uzun, Kavaklı kontenjanından Şerif Korkmaz ve genel merkezin kontenjanından il gençlik kolları başkanı Cem Emre Çakan listedeki 5 isim olmaya en yakın isimler.

Atakum’da isem işler çok karışık. Burada 3 tane büyükşehir belediye meclis üyesi olacak. İlk 3 isim büyük sürpriz olmazsa hem Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir’e hem de il başkanı Ersan Aksu’ya yakınlığı ile bilinen Recep Kemal Çertel, Fuat Köktaş’a yakınlığı ile bilinen Recep Öztel ve genel merkezin kontenjanından il kadın kolları başkanı Rabia Bay Keser’den oluşacak. Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz’ın bugüne kadar hiç vazgeçmedi Turan Çakır’ın listede olup olmayacağı ise merak konusu.

İlhan Demircioğlu