Bakan Albayrak tanzim satış noktasına ziyarette bulundu

Bakan Albayrak tanzim satış noktasına ziyarette bulundu

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak İstanbul Üsküdar'da kurulan tanzim satış noktasına ziyaret gerçekleştirdi. Spekülasyon ve fahiş fiyat uygulamasında bulunanlara izin verilmeyeceğini belirtti.

Berat Albayrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile kısa, orta ve uzun vadeli çok net ve kararlı tedbirler aldıklarını, söz konusu tedbirlerden öncelikli ve kısa vadeli olan tanzim satış noktalarının, başta büyükşehir belediyelerinden İstanbul ve Ankara olmak üzere 80 noktada çok yoğun ve hummalı bir çalışma sonucu hizmete girdiğini söyledi.

'DEVLET GEREKLİ HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALIR'

Kimi hallerde denetime giden yetkililerin saldırıya uğradıklarını söyleyen Bakan Albayrak, "Buna izin vermemiz mümkün değil. Siz vatandaşın sofrası, gıdası, boğazı, cebiyle oynayamazsınız.  Devlet gerekli her türlü tedbiri alır. 3-5 günde örgütlenerek bu noktaya geldik. Taptaze en kaliteli ürünü, en uygun maliyetli bir şekilde... Devlet gerekirse bu manipülasyonları yapanlara karşı gereğini yapar." diye konuştu.

'YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ'

Marketlerdeki fiyatlandırmaları takip ettiklerini ifade eden  Berat Albayrak, "Marketlerimizde de bugün fiyatlara baktığımızda, tanzim satış noktalarımıza doğru hızla bir kayma var. Bunu yakından da takip ediyoruz. (Marketler) Muhtemelen, zannediyorum bu hafta içerisinde bu ürünlerin çoğunda aynı tanzim noktalarındaki fiyatlara geliyor olacaklar." dedi.

'SPEKÜLASYON FAHİŞ KAR YAPMAK İSTEYENLERE İZİN VERMEYECEĞİZ'

Albayrak, "(Marketlerdeki) Fiyatları yakından takip ediyoruz. Bugün fiyatlarda da düşüş olmuş, onları da görüyoruz. 25 bin noktalık marketler zincirinde de bu fiyatların artık yayılmaya başladığını tüm Türkiye’de göreceğiz. Amaç da bu zaten...  Spekülasyon yapmak isteyen, fahiş kar, fahiş fiyatlama yapmak isteyenlere izin vermeyeceğiz." şeklinde konuştu.