Sağlık Haberleri: Çocuklara 'Şekerle' Mücadeleyi Anlattılar

Sağlık Haberleri: Çocuklara 'Şekerle' Mücadeleyi Anlattılar

VM Medical Park Samsun Hastanesi Çocuk Endokrinolojisi Kliniği'nden Dr. Öğr. Üyesi Gülsüm Figen Günindi, Diyabetli Yaşam Derneği'nde düzenlenen seminerde Tip 1 Diyabetli çocuklar ve ailelerine eğitim verdi.

Diyabetli Yaşam Derneği Samsun Şubesi ve VM Medical Park Samsun Hastanesi, anlamlı bir etkinlikte bir araya geldi. Diyabetli Yaşam Derneği’nde gerçekleştirilen seminerde konuşma yapan VM Medical Park Samsun Hastanesi Çocuk Endokrinolojisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Gülsüm Figen Günindi, çocuklara ve ailelerine Tip 1 diyabetle ilgili önemli bilgiler verdi.

 rrr

“BÜYÜK VE GÜZEL BİR AİLE OLDUK”

Diyabetli çocukların çok özel olduğunu ve tıbbi desteğin yanı sıra mutlaka manevi destek de almaları gerektiğini vurgulayan Dr. Öğr. Üyesi Gülsüm Figen Günindi, 2000 yılından beri dernekle birlikte diyabet konusunda farkındalık yaratmak için konunun uzmanlarıyla toplantılar yaparak çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

 Dr. Öğr. Üyesi Günindi, “Biz burada büyük ve güzel bir aile olduk, yardımlaşma ve dayanışma içerisinde diyabetlilere ve diyabet gönüllülerine eğitim vermeye devam edeceğiz” dedi. Toplantı ailelerin ve çocukların sorularının cevaplandırılmasıyla son buldu.