Samsun Haberleri: Samsun'da Sağanak Yağış Etkili Oldu

Samsun Haberleri: Samsun'da Sağanak Yağış Etkili Oldu

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde sağanak, derenin taşmasına neden oldu. Ayrıca Havza ilçesinde bulunan Hacıosman Deresi'nin su seviyeside yağış nedeniyle yükseldi.

Samsun'da bugün etkili olansağanak yağış kimi ilçelerde derelerde su seviyelerini yükseltti, taşmasına neden oldu. 

HAVZA'DA DERENİN SU SEVİYESİ YÜKSELDİ

Gece saatlerinde başlayan yağmur ile eriyen kar suları,Havza ilçe merkezinden geçenHacıosman Deresi'nin su seviyesinin yükselmesine neden oldu.

Yaşanabilecek olası bir selin önüne geçmek için tedbir aldıklarını belirtenHavza Belediye Başkanı Murat İkiz, "Gelen ihbarlar üzerine belediye olarak gerekli tedbirlerimizi aldık. Yağan yağmur ve eriyen kar sularının etkisiyle Hacıosman Deresi'nde su seviyesi yükselmeye başladı. Bu sebepten ötürü sabah saatlerinden itibaren taşma olmaması için ekiplerimiz yoğun uğraş verdi. Özverili çalışmalarından ötürü tüm belediye çalışanlarımıza teşekkür ederim." dedi.

VEZİRKÖPRÜ'DE DERE TAŞTI ARI KOVANLARI ZARAR GÖRDÜ

Vezirköprü ilçesinde  gece saatlerinde etkili olan sağanak nedeniyleUluçay Deresi taştı. Nalbantlı Mahallesi mevkisinde dere yatağından taşan sular, çevrede bulunanarı kovanlarına zarar verdi.Arı kovanlarının sahibi Mükremin Arasan, "Petekleri suyun içinden çıkardım. Belediyeden kepçe isteyerek sel sularının önünün kapatılmasını sağladık. Büyük zararım var." dedi.