Samsun Haberleri: Samsun'da Eğitim Camiasında Belge Skandalı

Samsun Haberleri: Samsun'da Eğitim Camiasında Belge Skandalı

Türk Eğitim Sen 19 Mayıs İlçe Temsilcisi Fatih Biberoğlu ilçelerinde öğretmen ve müdürlere verilen belgelerin adil bir şekilde dağıtılmadığını dile getirdi.

Türk Eğitim Sen 19 Mayıs İlçe Temsilcisi Fatih Biberoğlu geçtiğimiz günlerde ilçe milli eğitim camiasında başarı belgesi verildiğini ancak bu belgeler verilirken sendika ayrımı yapıldığını öne sürdü.


15 Temmuz darbe girişimi sonrasında hakim olan milli birlik ve kardeşlik duygularının unutulduğunu iddia eden Türk Eğitim Sen 19 Mayıs İlçe Temsilcisi Fatih Biberoğlu; “Bilindiği üzere okul müdürleri yıl içinde yaptıkları çalışmaları baz alarak okullarında ki öğretmenlerin ödüllendirilmesini talep ederler. Bu talepler oluşturulurken adalet ilkesinin ve özveri ile yapılan çalışmaların göz önüne alınması gerekmektedir.

Oysaki bu değerlendirmenin bazı okul müdürleri tarafından hiçe sayılarak, ahbap ve sendika temeline dayalı olarak oluşturulduğunu gördük. Kimi kurumlarda ise adalet karnesini dikkate alarak hazırlanan başarı belgesi listelerinin, bazı kesimler tarafından, yine ahbap görmedikleri ve sendikadaş olmayan öğretmenlerin listelerden çıkarılarak yeniden oluşturulduğu ve bu şekilde onaya gönderildiği ile ilgili ciddi kanaat taşımaktayız” dedi.


“Adalet kriteri göz önüne alınmadan yapılan bu işlem sebebiyle aldıkları belgelerin gurunu yaşayamayan bir çok öğretmen arkadaşımızın affına sığınarak bu ödül sürecini ve verilen ödülleri kabul etmediğimizi beyan ediyoruz” diyen Biberoğlu; “Adalet er ya da geç hepimizin, hepinizin ihtiyacı olacak bir kavram.

Geçmişte farklı sebeplerle dışlandıklarını, inanç veya düşünceleri sebebiyle yok sayıldıklarını, statükocu yapılarca cezalandırıldıklarını söyleyenler belli makamlara geldiklerinde bu yanlış tutama son vereceklerine ne yazık ki aynı tavrı takınmaktalar. Benzer bir durumun oluşmaması için ilgili yöneticilerimizin en kısa sürede bu yanlış duruma müdahale ederek, yol yakınken bu durumu düzeltileceklerine inanıyoruz” şeklinde konuştu.