Hüseyin Edis'ten Samsun Büyükşehir Açıklaması

 Hüseyin Edis'ten Samsun Büyükşehir Açıklaması

AK Parti ve MHP'nin ittifaklı seçime gireceği iller arasında Samsun var mı? Erhan Usta MHP'nin Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı mı? Hüseyin Edis Samsunsonhaber'e merak edilenleri anlattı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Başdanışmanı ve eski MilletvekiliHüseyin Edis, Samsunsonhaber’in sorularını yanıtladı.
Edis Samsun’un ittifak yapılacak iller arasında olup olmadığı sorusuna; “ Şuanda öyle bir durum gözükmüyor. Samsun’da MHP kendi adayları ile seçime girecek diye bakıyoruz. Ama şuan ittifak görüşmeleri tam manası ile neticelenmedi. Cumartesi günü AK Parti 40 ildeki adaylarını açıklayacak. Ben Samsun’da kendi adayını açıklayacağını düşünüyorum. Ama olur ki Cumartesi günü Samsun açıklanmazsa burada ittifak için ihtimal doğmuş demektir” dedi.
Erhan Usta MHP’nin Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı mı? Sorumuzu da yanıtlayan Edis; “ Erhan bey konusunda olsun benim adım üzerinden olsun bunlar söyleniyor. Ama henüz bu konuda partimizin verdiği bir karar yok. Benim zaten öyle bir niyetim yok. Erhan bey ise sahada ve Samsun kamuoyu tarafından bilinen tanınan ve sevilen bir isim. Grup Başkanvekilliği yapan bir isim. Erhan beyin aday olmasının çok katkıları olacağını söylüyorum. Tabi ki partimizin verdiği bir karar yok bu noktada. Aday adayı olmak isteyen arkadaşlar başvurularını yaparlar. Parti Merkezimizin vereceği bir karardır. Samsun Büyükşehir Belediyesine MHP’den başka aday adayları da çıkacaktır. Dolayısı ile şuan beklemek lazım. Şunu da biliyoruz ki artık Samsun başta olmak üzere MHP’nin tarih yazma zamanı bu seçimler olacak. MHP Samsun’da bir patlama yaparak ilçelerde ve büyükşehir belediye başkanlığında halkımızın tercihi MHP olacaktır” ifadelerini kullandı.
Mustafa BİLİK